Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Čičerikina moka za 2 popolna recepta
Glavna jed

Čičerikina moka za 2 popolna recepta

Vsi recepti
22. januar 2019.

Čičerikina moka ni navadno živilo, vendar se vse pogosteje nahaja na policah trgovin tako tudi v slastnih receptih. 

Ena osnovnih sestavin v Indiji in Pakistanu, kjer se uporablja za pripravljanje slanih in sladkih jedi ter je ena osnovnih sestavin za izdelavo mask za obraz in za lase. 

Iz nje so narejene številne jedi: medaljoni, prigrizki, omake in sladkarije. Ta moka je precej koristna  za vegetarijansko in vegansko kuhinjo, zlasti ker se v zmesi z vodo lahko uporablja kot jajčni nadomestek (pri izdelavi in cvrtju palačink).

Čičerikina moka je bogata s številnimi minerali, in verjetno je njena največja prednost ta, da ne vsebuje glutena ter je odlična izbora za vse, ki imajo intoleranco ali so alergični na gluten. 

Ta moka  se lahko uporablja kot nadomestek za različne vrste moke, in to v razmerju "pol-pol", oziroma v recept dodajamo pol navadne moke in pol čičerikine moke

Najprej vam prinašamo 2 recepta s čičerikino moko! Ste pripravljeni? 

SLANE PALAČINKE

Potrebne sestavine: 

Priprava: 

  1. V skledi premešajte čičerikino moko, sol, sodo bikarbono in začimbe. Postopno vlijte vodo in dobro zmešajte. 
  2. Dodajte limonin sok ter zelenjavo, ki ste jo izbrali, ter peteršilj. 
  3. Rahlo naoljite zelo segreto ponev ter v njo dodajte 1/2  skodelice zmesi in pecite na srednje močnem ognju. 
  4. Ko dno porjavi, in se na površju ustvarijo mehurčki, po okoli 4 minutah obrnite ter specite z druge strani. 

PANELLE SNACK 

Potrebne sestavine: 

Priprava: 

  1. 2 žlici čičerikine moke zmešajte s 3 skodelice vode, dodajte žličko soli ter kuhajte z nenehnim mešanjem dokler ne postanejo trdi žganci. 
  2. Na pekač dajte peki papir, ki ste ga namazali z oljem. 
  3. Žgance, oziroma zmes raztegnite tenko po papirju ter pustite da se ohladi in popolnoma strdi. 
  4. Zmes mora biti debela 1cm največ, in ko se popolnoma strdi, režite trikotnike in na segretem olju specite do zlato-rjave barve. 

Medtem ko uživate v ta 2 recepta, preberite naš NOVIČNIK! 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.