Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Dashi jušna osnova igra glavno vlogo v kuhanih jedeh, juhah in drugih jedeh japonske in makrobiotske kuhinje. Ta jušna osnova daje okus številnim zdravim obrokom in bo znatno obogatila veloten okus hrane.
Ta oblika jušne osnove, za katero potrebujete le vodo, kombu alge in šitake gobe, je revolucija v kuhinji, saj je polna hranil in vitaminov. Pozabite na trgovinske jušne osnove, tiste mesne pa lahko brez težav zamenjate z dashijem. Dashi je temelj japonske kuhinje: v japonski gastronomiji je bolj pomemben kot piščančja ali goveja jušna osnova v zahodni. Dashi je meganosilec umamija, petega okusa, zato juhe, omake, testenine in kuhane ribe, mesne in zelenjavne jedi skoraj neizogibno pripravljamo z dashijem.
Postopek:
Pri dashi jušni osnovi je izredno pomembno igranje s kuhanjem vode. Večurno kuhanje mora biti pod vreliščem kombu alge.
Dashi je tudi osnova za priljubljeno ramen juho.
Edino pravilo je, da so začimbe za Ramen juho slastno dopolnjene z jušno osnovo. Osnova za Ramen juho je kompleksna. Prav miso pasta in dashi sta skrivnost te mamljive juhe, saj združujeta vse kar je potrebno za ustvarjanje umamija, slavnega petega okusa, zaradi katerega so jedi še posebej mamljive.
Prijavite se na naš novičnik za še več zdravih nasvetov in receptov!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: