Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Indijski oreščki ne uporabljajo se le za malico, temveč tudi v solatah, sladkarijah, namazih in jedeh iz zelenjave. Če verjamete vato in ga najpogosteje uživate kot malico, vam prinašamo veliko idej in receptov z indijskimi oreščki.
Najprej je treba razložiti, zakaj bi ga sploh uživali čim pogosteje. Indijski oreščki so odličen vir antioksidantov. Antioksidanti so skupina različnih naravniih spojin ki v človeškem telesu ščitijo pred škodljivim delovanjem prostih radikalov. Prav tako, vsebujejo manj maščobe kot drugi oreščki (zaradi česa so posebej primerni kot del diete za hujšanje), in zaradi nenasičenih maščobnih kislin, ki jih vsebujejo, blagodejno vplivajo tudi na sladkorno bolezen. Indijski oreščki vsebujejo več kalij, in manj natrija ter so tako popolno živilo za osebe s povišenim krvnim pritiskom. Zaradi visoke vsebnostiselena in drugih antioksidantov, znižajo tveganje pred nastankom raka, in vsebujejo tudi cink, ki krepi imunski sistem in pomaga v bojevanju proti okužb.
Prehransko gledano so indijski oreščki zakon, zato jih vključite v številne jedi in z njimi naredite marsikateri obrok.
Potrebne sestavine:
Priprava:
S tem je maslom možno narediti tudi okusno omako ki jo lahko prelijte po rižu, proso, kvinoji ali podobnih žit.
Potrebne sestavine:
Priprava:
Če ne želite delati omake, lahko indijske oreščke dodate številnim jedem.
Če bi hoteli malo obogatiti zelenjavo, pred koncem kuhanja dodajte indijske oreščke zelenjavnim jedem. Kaše, ki jih zajtrkujete, kot so ovsena kaša, tudi okrasite z indijskimi oreščki ter prelijte z datljevim ali javorjevim sirupom.
Prednost tega oreščka je da se dobro ujema s sladkimi jedmi. Kako naj se posladkamo z indijskimi oreščki?
Potrebne sestavine:
Priprava:
Sladoled je eden načinov kako si posladkati z indijskimi oreščki. Obstaja tudi enostavnejši recept ki ge zelo pogosto uporabljajo Amerikanci.
Potrebne sestavine:
Priprava:
Kupljenim, praženim, slanim indijskim oreščkom se izognite, saj so polni soli in maščobe. Če imate rad takšni okus, jih sami v pečici naredite. Indijske oreščke pecite v pečici 15-20 minut na temperaturi 75°C in to je vse.
Za še več zdravih receptov, prijavite se na naš novičnik.
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: