Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Izdelajte svoje mandljevo maslo! Recept in nasveti za pripravo!
Prigrizek - Sladka jed

Izdelajte svoje mandljevo maslo! Recept in nasveti za pripravo!

Vsi recepti
29. avgust 2023.


Naredite svoje lastno mandljevo maslo - zagotovo bo bolj poceni, kot je kupljeno, Ta način vam, prav tako, tudi zagotavlja vse sestavine ekološke kakovosti. 

Mandlji so hranilno enkratni oreščki, ki, ne le da so odličnega profila maščobnih kislin, temveč so tudi idealni vir energije z visokim deležom beljakovin. 

Domače mandljevo maslo namažite na hrustljavi kruh, dodajte v zmes za priljubljeno sladico ali preprosto zgrabite z veliko žlico in brezskrbno uživajte v kakovostnih, razkošnih aromah. 

P.S. če nimate dovolj časa za pripravo domačega masla, lahko 100% ekološko mandljevo maslo kupite v Tovarni Zdrave Hrane.

Mandljevo maslo - domači recept

Izmed sestavin potrebujete le Nutrigold mandlje, priprava pa je zares kratka in ne bo vam vzela veliko časa. 

Priprava: 

  1. Ta postopek je veliko hitrejši če najprej segrejete mandlje v pečici na približno 130°C in jih pustite v pečici 1-15 minut, da bodo topli na dotik. To pomaga mandljevem olju  da se hitrejše sprosti v namiznem mešalniku. Da bi začeli s pripravo, dodajte mandlje v skledo blenderja (najboljše bi bilo, da ima "s" rezilo). Ne prenatrpajte blenderja. 
  2. Vključite blender in bodite potrpežljivi. Bodite pripravljeni ker bo mešalnik moral nekaj časa mešate, do zaželene teksture. 
  3. Najprej boste opazili da se koščki mandlja začenjajo nabirati okoli rokov skodelic, zato ustavite mešalnik in vse postrgajte navzdol ter to ponovite vsakič znova, če je treba, da se vse enakomerno zmeša.
  4. Potem ko mandlji sprostijo svoja olja, se bodo začeli zlepljati in tvoriti veliko maso, ki se premika po posodi. Tako boste tud opazili da se mandljevo maslo začelo segrevati. Po 20-ih minutah nenehnega mešanja, se bo zgodila magija. 
  5. Končno je vaše mandljevo maslo zrnaste oblike, Še malo in bo končano. 
  6. Po še nekaj minutah mešanja, bo vaše mandljevo maslo postalo kremasto in gladko. 

maslac od badema

Tips & tricks

  • Če želite maslo posladkati, dodajte v zmes med ali kateri koli izmed naravnih sladil in dobro premešajte. 
  • Ne dodajajte medu v blender, da se ne bi zlepil za robove, dodajte ga na koncu v že pripravljeno maslo. 
  • Na enak način lahko pripravite tudi maslo iz oreščkov. (indijskih oreščkov, lešnikov in podobno)

Zanima vas lahko tudi...

Naročite se na naš brezplačen Novičnik za še več nasvetov in zdravih receptov , ki jih vsak dan oblikujemo samo za vas! 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.