Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Jedi na žlico Hitra energijska juha za konec leta
Glavna jed

Hitra energijska juha za konec leta

Vsi recepti
28. december 2018.

Čas je za veliko vitaminov in detoksikacijo organizma. Ta juha je popolna za to!

Hitra energijska juha za konec leta bo poživela vaš organizem, ki ste ga med zimo napolnili z veliko nezdrave hrane. 

Svoje telo lahko očistite kadarkoli to želite. Vendar se priporoča po prazničnih dnevih, zaradi večjega vnosa hrane, sladkorja in alkohola. Potem tudi v pomladi, kako bi očistili organizem od mastne in težke hrane in ga pripravili za vnos sezonskega sadja in zelenjave, ter ga oskrbeli z vitamini in minerali. 

V prehrano je treba vključiti čim več sadja in zelenjave, ni je treba izpuščati obroke in stradati, treba je uporabljati čim bolj sveža in zdrava živila ter dokončno - uživati dovolj tekočine. Priporoča se dnevni vnos tekočine do 2L - voda, naravni sokovi, čaj, juhe. Ko smo že prišli do juh, prinašamo odličen recept za hitro energijsko juho, ki bi jo ob tem času poletja morali vključiti v vaš jedilnik. 

Hitra energijska juha vsebuje avokado, korenje in ingver. 

Preden pridemo v pripravljanje te jedi, je morda najboljše da vidite še neke jedi z avokado, korenjem in ingverjem. 

Zdaj pa pojdimo pripravljat..

Znebimo se na začetku dvoma o avokadu- je sadje.  Zdaj pa začnimo pripravljat to preprosto juho. Dejstvo, da je juha hladna, bodo oboževali številni ljubljenci "hladne mize", druga pa bo pritegnil njen očarljivi okus. Če še niste navdušeni, bodo korenček in ingver poskrbeli da boste, in da naredite pravi gastro in hranilni čudež!

Ingver je zelišče zdravilnih lastnin, ki se uporablja že več kot 7000 let. Pozitivno vplivanje aktivnih snovi ingverja je najbolj preprosto izkoristiti z uporabo v kulinariki. Njegovi antioksidanti so termo stabilni ter kažejo zaščitno delovanje celo po 30 minutih kuhanja ingverja v vodi. Te so lastnine učinkovin ingverja razlog za pogosto uporabo v džemih, ali nakisani zelenjavi. Vendar, ker bo dolgočasno izpostavljanje ingverja visoki temperaturi zmanjšalo učinkovitost ingverja, ga se priporoča dodati jedem pri koncu kuhanja. To so razlogi za uporabo ingverja tudi v kuhinji. 

Enako močni je tudi korenček. Barva korenčka kaže da je bogata z beta karotenom, ki mu sledijo vitamin K , C, E, B1, B2,B3, B6, folna kislina, fosfor, kalij, mangan in molibden. Bogat je tudi  z vrednimi antioksidanti - karatenoidi, hidroksinamično kislino in antocianini. Redna uporaba beta karotena zmanjša tvego pred pojavo glaukoma in katarakta, pomaga v ohranjanju in izboljšanju vida ter zmanjša visok holesterol in dviga raven dobrega HDL holesterola. 

Skupaj z ingverjem in avokadom, bo ta zelenjava postala juha ki vas bo "dvigal od mrtvih". Hitra energijska jiha za konec poletja je vse, kar potrebujete tudi med leto, ne le za konec. 

Priprava: 

  1. Dobro zmešajte vse sestavine v namiznem mešalniku in čle je pregosto, dodajte še nekoliko vode. 

Na koncu, lahko sesekljate češnjeve paradižnike ali navadne paradižnike sesekljate na majhne koščke ter juho obogatite z paradižnikom in s nekaj kapljic oljčnega olja. 

In to je vse, dober tek!

Za še več zdravih in odličnih receptov, se prijavite na naš NOVIČNIK!

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.