Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Jedi na žlico Zelena enolončnica s kvinojo - boljše ne gre!
Prigrizek - Slana jed

Zelena enolončnica s kvinojo - boljše ne gre!

Vsi recepti
29. marec 2022.

Polno beljakovin. 

Prav te 2 besede opisujejo enolončnico, ki jo bomo danes skuhali. Nekaj sestavin, zelo malo sekljanja in pripravljanja in kuhanje od 30 minut vas delijo od enolončnice, ki bi se na naših jedilnikih morala najti vsaj enkrat na teden. Zeleno, zdravo, hranljivo!

Žita v enolončnicah dajejo poseben čar Ali z okusom ali zaradi dejstva, da jih zgostijo brez moke in nezdravih dodatkov. V tej naši enolončnici se bo našla kvinoja, v pomoč pa bo tudi prišel bulgur. 

Kvinoja kot poln vir beljakovin (ker vsebuje veh 9 esencialnih aminokislin, zaradi česa se loči od drugih žit) ter je, zato, odlična možnost za kosilo in večerjo. Poleg tega, kvinoja vsebuje še aminokislino lizin, ki predstavlja esencialen vir rasta in okrevanja tkiva. Združeno v energijski vrednosti, 100g presne kvinoje vsebuje 368kcal, od česa je 64,1% ogljikovih hidratov, 14,1% beljakovin in 6% maščob. 

Z druge strani, tukaj je bulgur. Bulgur je nizkokalorični, vsebuje malo maščob in je primeren za ljude, ki so na dieti. Ne le da vam visoke ravni vlaknin bodo pomagale da boste siti, temveč bo tudi preprečil prenajedanje in pogoste malice, in vnesel bo tudi manj kalorij če uživate bulgur, namesto drugih žit. Poteka iz sredozemskih zemelj in danes se največ uporablja v Turčiji in Indiji, pridobljen je z obdelavo trde pšenice. 

Eno in drugo žito smo poskusili že večkrat. Tukaj spodaj vam priporočamo recepte s kvinojo: 

Se zavedate, da ta enolončnica ni zelena od teh 2 sestavin. Za barvo in veliko hranil je poskrbel grah in najboljša kombinacija začimb. 

Zdaj pa je prišel čas da začnete sesekljati por in pridete v pustolovščino katera se nanaša na kuhanje najbolj zdrave, zelene enolončnice, ki ste jo doslej poskusili. 

Priprava: 

  1. Na nekaj oljčnega olja prepražite por in mu dodajte bulgur in kvinojo ter ju podlijte z zelenjavno jušno osnovo ali z vodo. 
  2. Pred konec kuhanja dodajte grah. 
  3. Popestrite po želji. 

Mi smo navdušeni nad to jedjo z žlico, kaj pa vi?

NOVIČNIK  vas bo tudi navdušil vsak teden z novicami, zato ga ne izpustite!

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.