Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Naj bodo polpete iz čičerike del tudi vašega jedilnika
Glavna jed

Naj bodo polpete iz čičerike del tudi vašega jedilnika

Vsi recepti
06. april 2022.

Zaljubite se v čičeriko, saj je odlično živilo v solatah in kot humus v enolončnicah, od danes tudi v polpetah. Nekoliko dlje se pripravlja, vendar se kasneje tako zlahka kombinira. Poleg tega, je hranilno bogato živilo in bo vsako vašo jed naredilo bolj hranljivo. 

Čičerika, katero ljubijo skoraj vsi oboževalci oreščkastega okusa, je stročnica, ki se uporablja v človeški prehrani. Seme čičerike je podobno sojinem semenu ali suhem grahovem zrnu. Čičerika se najpogosteje uporablja kot enolončnica ali kot dodatek drugi zelenjavi v pripravljanju jedi...vendar smo se mi odločili narediti ga v obliki polpet, ki jih bodo oboževali tudi vaši malčki!

Ni nam všeč le zaradi preproste priprave, kot je v tem receptu: ENOLONČNICA IZ ČIČERIKE

Temveč nam je všeč tudi zaradi svoje hranilne vrednosti! Vsebuje manj kalorij in skoraj enako beljakovin, kot jih ima meso. Čičerika je bogata tudi z vlakninami. Kalcij, magnezij, mangan, železo in vitamin K, ki se nahajajo v čičeriki, pomagajo v gradnji strukture kosti. 

Morda ima samo eno majhno hibo - pred vsakim kuhanjem ga je treba namakati nekaj ur. Vendar ima toliko prednosti, da bi ga bilo škoda preskočiti. Raje ga najdite v pločevinki. 

Priprava: 

  1. Kuhano čičeriko zmeljite v mešalniku in nato čičeriko in pire dajte v skledo in zmešajte z vsemi ostalimi sestavinami.
  2. Zmes dajte v hladilnik na minimalno 10 minut
  3. Če je zmes premehka, ji dodajte še nekaj ovsenih kosmičev ali žlico kokosove moke.
  4. Izdelajte polpete in cvrite na kokosovem olju vsako stran po 2-3 minutke.

 

Polpete lahko naredite tudi v pečici na peki papirju. Ko potemnijo z ene strani, jih še malo obrnite na drugo stran in so končani. Čas pečenja je odvisen od debelosti polpet, in najboljše jih je peči na 160-180 stopinj. 

In to je vse, ko čakate, da se polpete ohladijo, se prijavite na naš novičnik!

 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.