Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Recepti z laneno moko za jedi bogate z vlakninami
Priloga

Recepti z laneno moko za jedi bogate z vlakninami

Vsi recepti
10. december 2020.

Ne glede na to, ali bi radi shujšali ali izboljšali svoje prehranjevalne navade mora biti lanena moka eno od živil, ki so redno vključena v vašo prehrano.

Lanena moka je bogata s hranili, ima številne zdravilne lastnosti in je odličen nadomestek za belo moko. Ne vsebuje glutena in je idealna za ljudi, ki jim gluten povzroča zdravstvene težave.

Pogosto se uporablja za izboljšanje prebave in lajšanje zaprtja. Pomaga lahko tudi pri zniževanju slabega holesterola in s tem  blagodejno vpliva na zdravje srca in ožilja.

Laneni bezglutenski kruh

Sestavine:

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C.
  2. Zmešamo vse suhe sestavine, v drugi posodi pa najprej zmešamo jajca in jim dodamo vse mokre sestavine.
  3. Nato vse zmešamo z mešalnikom da dobimo homogeno zmes.
  4. Dobili boste gosto in rahlo lepljivo zmes, ki jo zlijte v naoljeno ponev.
  5. Po 50–60 minutah pečenja je kruh brez glutena pripravljen.
  6. Vzamemo ga iz pečice  in pustimo v pekaču, da se ohladi, da ga čim lažje vzamemo ven .

Presni kolački

Potrebujemo:

Za glazuro:

 Postopek:

  1. Zmešajmo kokosovo in mandljevo moko ter murve v prahu.
  2. Dodamo pasto iz datljev, mandljevo mleko in sol ter vse skupaj premešamo.
  3. Na koncu dodamo kokosovo olje in laneno moko ter zmešamo v gosto mešanico, kot za torto.
  4. Vzamemo malo zmesi in oblikujemo kroglice oz. želeno obliko in nežno vtisnemo v model za torte (lahko tudi v papir za mafine).
  5. Ponovimo s preostalo mešanico.
  6. Modelčke postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, dokler ne naredite kreme za po vrhu.

Glazura:

  1. V blenderju mešamo borovnice, maslo iz indijskih oreščkov in med, dokler ne dobimo gladke kreme.
  2. Dodamo kokosovo ulje in premešamo.
  3. Vsak piškot okrasimo s kremo in do serviranja vrnemo v hladilnik.

Pica s testom iz lanene moke

Potrebujemo:

Postopek:

  1. Vse sestavine zmešamo in dodamo origano ter pol kozarca vode.
  2. Pustimo, da testo vzhaja, nato ga enakomerno razporedimo po pekaču.
  3. Damo v pečico za 15–18 minut in testo je končano.
  4. Dodamo izbrani nadev (paradižnik, mocarela, rukola) in pečemo, dokler pica ni končana.
  5. Preverite vsakih 10 minut.

Laneni puding

Potrebujemo:

Postopek:

  1. Proso zmeljemo v mlinčku za kavo in 4 žlice damo na stran.
  2. Od celotne količine mleka ločite pol kozarca, preostanek pa dajte v skledo in dodajte posušene brusnice ter vse skupaj  (mleko in borovnice) dajte kuhat.
  3. V mleko, ki ste ga pustli v kozarcu, vmešajte mleto proso, kakav, eritrit, cimet, kokosovo moko in vse skupaj vmešajte v mleko (z borovnicami), ki je že zavrelo.
  4. Med mešanjem kuhamo 3–4 minute, da se zgosti in na koncu dodamo žlico lanene moke.
  5. Odstavimo z ognja in še enkrat vse dobro premešamo.
  6. Puding nalijemo v skodelice in postrežemo bodisi hladno bodisi vroče – kakor koli vam je ljubo.

Če želite prejemati več zdravih receptov in nasvetov, se prijavite na naš novičnik

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.