Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Slano in slastno Bučke s parmezanom - prigrizek za kateri koli del dneva
Prigrizek - Slana jed

Bučke s parmezanom - prigrizek za kateri koli del dneva

Vsi recepti
23. april 2019.

Sveže bučke so popolna poletna zelenjava, ki se lahko pripravi na številne načine. Ta recept s parmezanom iz pečice se hitro pripravlja in še hitrejše je. 

Bučke obožujemo v vsemi različicami!

Ta recept zares sodi med najbolj enostavne recepte, z raztopljenim parmezanom in pečenimi bučkami nikakor se ne boste zmotili. 

Bučke imajo malo kalorij in veliko hranil. To je odlično živilo za hujšanje, saj bo napolnilo vaš želodec in ga nasitil. 

So odličen vir vitaminov B in C, mangana in kalija, dokler so rumene bučke bogate z beta karotenom. Večina teh vrednih snovi se nahaja v lupini, zato ne olupljajte mlade sadeže. 

Bučke so priljubljeno živilo po vsem svetu. V Italiji se uporablja za pripravo kruha, v Mexico za qesadille, v Franciji ratatoullie in v Turčiji za palačinke, v Bolgariji pa jih ocvrte postrežejo z jogurtom. 

Seznam je dolg in vrste jedi, ki jih lahko naredite z bučkami, je nešteto.

 

Pri nas se večinoma bučke pripravljajo ocvrte, v omakah, juhah, polnjene ali premešane z drugo zelenjavo ali svežim sirom v slanim piškotom. 

Pečene in s parmezanom so bučke prava poslastica. Ta recept vsak lahko naredi, saj vse kar potrebujete je sesekljati bučke (kraljice poletja) in po njih premešati začimbe s parmezanom. 

Priprava: 

  1. Pečico segrejte na 180 stopinj ter pripravite pekač s peki papirjem
  2. V skledi premešajte parmezan, začimbe in olje in bučke sesekljajte na palčke ali četrtine. 
  3. Dajte jim na pekač in potresite s kombinacijo začimb in parmezanom. 
  4. Pecite do zlate barve. 

Ko postane malo toplejše, bučke so vedno v naših kuhinjah, sladke, slane, kratko kuhane, naribane ali ocvrte, enostavno jih imamo rad v vsemi oblikami. 

Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš NOVIČNIK!

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.