Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Sveže bučke so popolna poletna zelenjava, ki se lahko pripravi na številne načine. Ta recept s parmezanom iz pečice se hitro pripravlja in še hitrejše je.
Ta recept zares sodi med najbolj enostavne recepte, z raztopljenim parmezanom in pečenimi bučkami nikakor se ne boste zmotili.
Bučke imajo malo kalorij in veliko hranil. To je odlično živilo za hujšanje, saj bo napolnilo vaš želodec in ga nasitil.
So odličen vir vitaminov B in C, mangana in kalija, dokler so rumene bučke bogate z beta karotenom. Večina teh vrednih snovi se nahaja v lupini, zato ne olupljajte mlade sadeže.
Bučke so priljubljeno živilo po vsem svetu. V Italiji se uporablja za pripravo kruha, v Mexico za qesadille, v Franciji ratatoullie in v Turčiji za palačinke, v Bolgariji pa jih ocvrte postrežejo z jogurtom.
Seznam je dolg in vrste jedi, ki jih lahko naredite z bučkami, je nešteto.
Pri nas se večinoma bučke pripravljajo ocvrte, v omakah, juhah, polnjene ali premešane z drugo zelenjavo ali svežim sirom v slanim piškotom.
Pečene in s parmezanom so bučke prava poslastica. Ta recept vsak lahko naredi, saj vse kar potrebujete je sesekljati bučke (kraljice poletja) in po njih premešati začimbe s parmezanom.
Priprava:
Ko postane malo toplejše, bučke so vedno v naših kuhinjah, sladke, slane, kratko kuhane, naribane ali ocvrte, enostavno jih imamo rad v vsemi oblikami.
Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš NOVIČNIK!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: