Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Zanimiva jed, ki nam lahko služi kot samostojna brezmesna jed, priloga ali finger food. To so kroketi iz leče.
Rdeča leča je lahka in lahko prebavljiva stročnica ki ju je ni treba namakati, in se zelo hitro skuha (15-20 minut)
Iz rdeče leče lahko naredite kremaste juhe, enolončnice ali solate, vendar jih lahko dodate v številne indijske jedi, kot so dahl ali curry. To lečo lahko uporabite kot poceni nadomestek za meso v jedeh kot so burger, lazanje in bolonjez omako za testenine. Lahko naredite tudi pire ali slastne omake za čips.
Vlaknine v rdeči leči spodbujajo prebavo in pomagajo detoksikacijo telesa. S tem lahko pomagajo tudi v hujšanju, tem več ker imaji malo kalorij in skoraj nimajo maščob. Rdeča leča je nizkega glikemijskega indeksa, zaradi česa je popolna hrana za osebe s diabetesom.
Zato, skuhajte jo in pojdite v gastro pustolovščino. Naprej naredite super krokete!
Z dodajanjem zdravih sestavin, kot sta oves in moka, ste na pol pota do najbolj okusne jedi - krokete ki jih bodo oboževali mladi in tisti nekoliko starejši.
Se podajo vsaki jedi, lahko se servirajo kot prigrizek. So odlična topla ali hladna priloga poleg katere koli jedi, in se lahko kombinirajo tudi v solatah ali omakah.
Priprava:
Vam je všeč ta recept? Prijavite se na novičnik, ter preberite še več zdravih nasvetov in tudi receptov.
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: