Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Slano in slastno Pomladne galette z zelenjavo se topijo v ustih!
Prigrizek - Slana jed

Pomladne galette z zelenjavo se topijo v ustih!

Vsi recepti
12. april 2023.

Galette so nam iz sezone v sezono najljubša možnost za brunch ter jih radi pripravljamo v sladkih in slastnih različicah. Takrat smo se odločili narediti prevo pomladno, sredozemsko, slano (in slastno) različico galette s sirom, bučkami, šparglji in z baziliko. In ne, nismo se zmotili, rezultat je preprosto fantastičen!

Kaj so galette?

Francoska tradicionalna kuhinja se polna poslastic, v zadnjih letih pa je postala še posebej priljubljena rustikalna pita, imenovana galette. Galette so najbolj preprosta oblika krhke pite, pri kateri ni pomembno, kašne oblike je.  Z zelo malo truda bo videti odlično, zelo slastno in šarmantno. 

Pomladne galette s sezonsko zelenjavo

Pomladne galette so okrašene s krhko osnovo pokrito s sezonsko zelenjavo. Krhke pomladne galette so polne okusov in barv er so popolna izbira za brunch, lahko pa so odlična večerja ali kosilo, popolno s skledo zelene solate. So zelo efektne ter so tako odlična izbira, ko pričakujete goste, zagotovo pa bo polepšalo vsako vašo praznično mizo. 

Pripravljajo se hitro, recept ni zapleten, galette lahko postrežete neposredno iz pečice ali na ohlajeno sobno temperaturo. Verjamemo da ste že postali lačni, zato pojdimo hitro na recept za hrustljave in dišeče galette! 

Galette z zelenjavo - recept

Seznam vseh sestavin se nahaja na vrhu stranice z desne strani, postopek priprave pa vas čaka v nadaljevanju. 

Priprava: 

  1. Moko, sol in maslo razdrobite z rokami, vse dokler ne dobite nekaj podobnega krušnim drobtinam ter dodajte jajce in rožmarin in pregnetite gladko testo. 
  2. Testo razvaljajte na pomokani površini ter ga premažite z ricotto,  katero ste dali harissa začimbo. Razporedite bučke in šparglje ter zvijte robove testa. 
  3. Pecite na 189°C približno 30 minut. 
  4. Pred koncem peke dodajte paradižnik in baziliko. 

Za še več okusnih in zdravih receptov, se prijavite na naš brezplačen Novičnik!

Za še več dobrih in zdravih receptov, se prijavite na naš Novičnik!

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.