Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Polenta se kuha iz finejše, drobno mlete koruzne moke ali z bolj grobim koruznim zdrobom. Od predjedi od sladic, če je nekateri izdelek vsestranski, je to zagotovo polenta!
Gre za živilo, ki je brez glutena in je nizkokalorično, ter je odlična izbira za vse, ki imajo težave s prebavo, vendar tudi za otroke.
Vsebuje 75% ogljikovih hidratov, okoli 10% beljakovin in maščob šele v sledeh. Če zaužijemo eno pest polente na dan, vnesemo okoli 200kcal. Polenta se lahko uporablja kot nadomestni obrok, ko želimo povečati izbiro uporabe ogljikovih hidratov in uspešno nadomestiti krompir, riž, testo ter je kakovostno dopolnilo vsakodnevnem jedilniku.
Prav z njo lahko naredimo preprosti in zanimiv recept, ki na videz spominja na pražene krompirčke, vendar je vpliv na naše zdravje neprimerljiv. Je odličnega okusa in je popoln za malčke. Lahko jo jeste v kateri koli obliki, v katerem koli času dneva, kot malico, zajtrk, namesto prigrizkov, lahko jih tudi zapakirate otrokom za šolo.
Polenta je živilo ki jo ljudje danes pogosto pozabljajo, in ni razlogov za to, saj je poleg poceni cene, na voljo vsem in zelo hranljiva!
Poleg takšne priloge vam je ni treba glavna jed, s tem receptom pa boste navdušili vse tiste, ki mislijo da meso ni dobro, če se ne postreže s krompirjem.
Lažni krompirčki iz polente se ne cvrejo in potrebujejo le pečico in nekoliko začimb. Palčki navzven morajo biti hrustljavi, znotraj pa mehki. Ali potrebujete še kaj?
Priprava:
"Praženi" krompirčki bodo se idealno podali homemade omaki, ki jo imate rada:
Za še več zdravih in okusnih nasvetov in receptov, se prijavite na NOVIČNIK!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: