Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Jesen je že vstopila v naše kuhinje, z njo pa je prišla tudi značilna jesenska zelenjava, katera nam bo pomagala "premagati" hladne deževne dni, zlasti v sladkih različicah. Buča je zagotovo ena najljubših jesenskih živil, in ker vsebuje celo 90% vode ter je bogata s hranljivimi snovmi, vlakninami in minerali, je popolno živilo za vse tiste, ki skrbijo za svojo postavo. Čeprav se najpogosteje uporablja za pripravo slanih jedi, iz nje se lahko naredijo tudi peciva kot so ti okusni rogljički.
Večina sladkih in slanih jedi z bučo najprej potrebuje pripravljanje pireja iz buče, in njega pa lahko naredite na nekoliko načinov. Polovice buče očiščene od semen lahko pečete v pečici ali jih olupljene in narezane lahko skuhate ali dušite. Vsak pravi ljubitelje buče bo vam rekel da je peka buče najboljša, saj se na ta način ohrani okus buče. Po toplotni obdelavi se buča po potrebi očisti od skorje ter dobro zdrobi in zmeša v namiznem ali paličnem mešalniku.
Rahle in mehke, popolno oranžne barve in čudovite arome in vonja - prav takšni so rogljiči, ki jih lahko naredite s pomočjo pireja iz buče. Še nekoliko polnozrnate in pirine moke, jajca, kvasa in trsnega sladkorja in to je vse - rogljiči, ki se topijo v ustih so pripravljeni za uživanje.
Priprava:
Po uživanju v rogljičkih je čas za uživanje v branju novega NOVIČNIKA!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: