Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Slano in slastno Zagriznite vege suši in za nekaj minut odpotujte na Japonsko
Glavna jed

Zagriznite vege suši in za nekaj minut odpotujte na Japonsko

Vsi recepti
26. februar 2024.

Vegetarijanska prehrana izpušča ribo, zato so morske alge odličen dodatek prehrani, za vse, ki pogrešajo "morski" okus. Danes se vse več govori o težavi z mikro-plastiko, ki skozi ribo prihaja v naše telo, ter je to eden razlogov, zakaj nadomestiti ribo na krožniku z alternativnim receptom. 

Vendar, tukaj je veliko zelenjav, ki dostojno lahko nadomeščajo vse tiste ne-veganske sestavine, vendar tukaj je tudi tofu, ta skrivnostna sestavina s katero se lahko kuha tudi za vegane in vegetarijance.

Z njim lahko naredite UMEŠANA JAJCA BREZ JAJC ali VEGANSKI BOLOGNESE in takrat se dokazal kot odlična glavna sestavina sušija.

Tukaj so tudi nepogrešljive alge!

Nori alge vsebujejo pomembne in nenadomestljive minerale in jod. Sedaj je list "Nori" znan vsem oboževalcem azijske kuhinje, zlasti oboževalcem sušija. Vendar je na začetku ta spodbudnost začela pripravljati na Japonskem, in to v 8 stoletju. So bogate z ogljikovimi hidrati, beljakovinami, proteini, in vsebujejo omega 3 in omega 6 maščobne kisline. 

Suši je odlična jed za posebne priložnosti. Ne le da se zdi odlično, je tudi odličnega okusa - zlasti ker obstajajo številne različice te kuhinjske umetnosti, ki ustrezajo prav vsakem okusu. Je tako priljubljen in vsestranski v najbolj različnih oblikah, tako značilno japonski da vas bo v samo enem grižljaju popeljal na Japonsko. 

Pripnite se! Odhajamo!

In pred odhajanjem še preverite ali imate te zdrave sestavine?

P.S. tole je količina za 2-4 oseb. 

Kuhanje riža za suši:

  1. Riž dobro sperite do popolnoma bistre vode (postopek traja 5-10 minut)
  2. Precedite in pustite, da se suši vsaj pol ure do ure. 
  3. Dajte riž v skledo za kuhanje ter pokrijte. 
  4. Kuhajte nekaj minut, dokler ne zavri, potem zmanjšajte ogenj in brez odpiranja pokrovk kujajte še 15 minut. 
  5. Ugasnite ogenj in pustite pokrito še 15 minut. Tip : Skozi celi postopek kuhanja riža ne odpirajte pokrovke, tako da vam ne bi ušla iz lonca
  6. Za ta čas segrejte na majhnem ognju rižev kis, sladkor in sol samo da se vse sestavine raztopijo ter prelijte v stekleno skledo da se ohladi. 
  7. Ko je riž kuhan, jo prestavite v široko skledo iz bambusa ali stekla. Prelijte z mešanico kisa in rahlo zmešajte z leseno lopatico
  8. Pokrijte s čisto krpo in pustite da se riž ohladi. 

Spicy mayo: 

  1. Rastlinsko majonezo premešajte z malo sriracha omake (količino dajte noter po želji, odvisno kako pikantno imate rad)

Zvijanje sušija: 

  1. Najprej vse sestavine za polnjenje narežite na dolge trake ter jih prepecite. 

Na 1/2 nori alge (na grobo stran) razporedite: 

  1. Riž, morate pustiti 1cm od konca da je prost prostor. 
  2. Sestavine narezane na trake (avokado, kumara, tofu ali avokado, korenček).
  3. Po želji rižu dodajte nekoliko wasabija na nekaj mestih ali dodajte nekoliko spicy mayo omake po želji. 
  4. S pomočjo bambusove podlage zavijte suši za hosomaki rolo (maki rolo - klasični suši ko je alga zunaj. 
  5. Suši režite z ostrim nožem, najprej na pol, potem vsako polovico na pol ter še enkrat vsak del na pol (skupaj 8 delov)

Za uramaki rolo: 

  1. Obrnjen suši, ko je riž zunaj. 
  2. Z rižem prekrijte celo grobo stran nori alg brez praznega prostora. 
  3. Potem riž potresite s sezamom ter obrnite algo. 
  4. Nadev dajte neposredno na algo z gladke strani in zvijte. 

Po želji suši pokapajte s spicy mayo ter postrezite s kislim ingverjem, wasabijem in soja omako. 

Suši mojster je @kate_homecooking! 

Prijavite se na Novičnik in uživajte v novih receptih. 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.