Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Slano in slastno Zapečene bučke in krompir bi jedli vsak dan
Glavna jed

Zapečene bučke in krompir bi jedli vsak dan

Vsi recepti
19. februar 2019.

Ali kdo ne mara bučk? To okusna, hranilna in nizkokalorična zelenjava je pripravljena v enem hipu. 

Najboljše od vsega je to, da bučke lahko kombinirate s prav vsem, kar si zamislite. Tržnice so polne najnovejših vrst, med katerimi se največ iščejo tiste zelene. Ta zelenjava je bogata z vodo in z vlakninami, ter je zato popolna za poletne dne, in zaradi nizke kalorične vrednosti jo boste hitro porabili. 

Kupite bučke in jih uporabite za celotno jed, ne le za prilogo!

Fitness pita z bučkami in pustim sirom je le en receptov, v katerim glavno vlogo imajo bučke, vendar smo za vas pripravili še enega, ki vas bo navdušil. V obliki tako imenovane musake, bodo bučke postale samostojna jed. 

Krompir jim se bo odlično podal, zlasti ko se zapeče v pečici. 

Bučka je popolno živilo po vsem svetu. V Italiji se uporablja za pripravo kruha, v Mehiki v quessadillah, v Franciji za ratatoullie, v Turčiji v obliko palačink in v Bolgariji jih pražene postrežejo z jogurtom. Seznam je dolg, in vrste jedi, s katerimi lahko naredite obroke z bučkami, je nešteto. 

Pri nas se večinoma pripravljajo cvrete, v omakah, v juhah, polnjene, zmešane z drugo zelenjavo ali s svežim sirom ter v slanih tortah.

Z druge strani, pri nas je krompir priljubljen v pečeni obliki, in zakaj naj ne združimo eno in drugo zelenjavo (čeprav bo bučke pravzaprav sadje) in ne narediti jih v zapečeni obliki. Z veliko zdravih začimb, ki popolnoma spremenijo vsako jed! 

To jed bodo oboževali vegetarijanci, vendar tudi največji mesojedci. Odkrijte njeno skrivnost!

Priprava: 

  1. Segrejte pečico na 200 stopinj ter olupite krompir in narežite na njega večje rezine bučk. 
  2. Dajte krompir v pekač ter poškropite z oljčnim oljem. 
  3. Dobro posolite in dodajte poper ter popestrite z rožmarinom, timijanom in baziliko. 
  4. Vse dajte v pečico in pustite da se peče 40 minut. 
  5. Preverite z vilico ali je krompir dovolj mehek - moral bi biti pečen če vilica brez težav preide skozi njega. 
  6. Ko razporedite bučke po krompirju in vse dobro zmešajte tako da se bučke prepojijo z oljem. 
  7. Vrnite v pečico ter pecite še 10 minut, ugasnite pečico vendar pustite jed še 5 minut v njej. 

Medtem ko uživate to poslastico, se prijavite na novičnik.

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.