Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Najboljše pri zelju je dejstvo, da je tako dobrega okusa in vonja! Rad ga imamo v enolončnicah, solatah ali celo v kisu. Kaj pa mislite o tem, da ga pečete v pečici?
Spomladansko zelje je odlično za solate, jesensko zelje pa se lahko suši ali peče v pečici, medtem ko kislo zelje lahko postrežete za vsak obrok. Za omejene jedi lahko uporabite kako rdeče, tako tudi zeleno, ne bo nobene razlike.
Te jeseni smo se odločili dati ga v pečico.
Ne glede na to ali ste ljubitelj zelja, se morate strinjati z nami - zelje je zaradi odlične hranljive vrednosti in dosegljivosti neizogiben del zimskih obrokov.
Tako je popoln tudi v nešteto receptov, med katerim je tudi ENOLONČNICA S KVINOJO!
Zelje je priljubljeno živilo na naših mizah, zlasti v kisli obliki.
Sto gramov surovega zelja vsebuje celo 42 mg vitamina C, zato ni nenavadno da se najde na jedilnikih ko se ne počutimo najboljše. Za te slabše dane so naše babice pogosto uporabljale sok kislega zelja. Ta se aromatična tekočina blagega okusa že dolgo časa uporabljala v ljudski medicini kot univerzalno zdravilo. Slanica iz zelja vsebuje veliko vitaminov B,C, E in K ter mineralov kot so kalij, kalcij, fosfor, žveplo, železo, cink, magnezij in baker.
Bodisi ste zdravi ali pa ste prehlajeni, je eno gotovo - pečeno zelje morate postreči na mizo čim prej.
Priprava:
Še več receptov skrivamo na NEWSLETTER-ju!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: