Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Slano in slastno Zelje pečeno v pečici je tako dobra in nizkokalorična priloga
Priloga

Zelje pečeno v pečici je tako dobra in nizkokalorična priloga

Vsi recepti
15. november 2019.

Najboljše pri zelju je dejstvo, da je tako dobrega okusa in vonja! Rad ga imamo v enolončnicah, solatah ali celo v kisu. Kaj pa mislite o tem, da ga pečete v pečici?

Spomladansko zelje je odlično za solate, jesensko zelje pa se lahko suši ali peče v pečici, medtem ko kislo zelje lahko postrežete za vsak obrok. Za omejene jedi lahko uporabite kako rdeče, tako tudi zeleno, ne bo nobene razlike. 

Te jeseni smo se odločili dati ga v pečico.

Čeprav ga ponavadi uporabljamo za solate, pečeno zelje je lahko resno odlična priloga!

Ne glede na to ali ste ljubitelj zelja, se morate strinjati z nami - zelje je zaradi odlične hranljive vrednosti in dosegljivosti neizogiben del zimskih obrokov. 

Tako je popoln tudi v nešteto receptov, med katerim je tudi ENOLONČNICA S KVINOJO!

Zelje je priljubljeno živilo na naših mizah, zlasti v kisli obliki. 

A ste vedeli, da je zelje tudi zelo učinkovito in poceni zdravilo za marsikatero tegobo?

Sto gramov surovega zelja vsebuje celo 42 mg vitamina C, zato ni nenavadno da se najde na jedilnikih ko se ne počutimo najboljše. Za te slabše dane so naše babice pogosto uporabljale sok kislega zelja. Ta se aromatična tekočina blagega okusa že dolgo časa uporabljala v ljudski medicini kot univerzalno zdravilo. Slanica iz zelja vsebuje veliko vitaminov B,C, E in K ter mineralov kot so kalij, kalcij, fosfor, žveplo, železo, cink, magnezij in baker. 

Bodisi ste zdravi ali pa ste prehlajeni, je eno gotovo - pečeno zelje morate postreči na mizo čim prej. 

Priprava: 

  1. Zagrejte pečico na 200 stopinj
  2. Zelje sekljajte po zrezkih in vsakega zrezka premažite z ghee maslom
  3. Na vsaki zrezek dajte malo sesekljanega česna, popestrite in dajte v pečico na 20 minut
  4. Obrnite vsak kos in z druge strani pecite še 20 minut.

 

Še več receptov skrivamo na NEWSLETTER-ju! 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.