Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Slano in slastno Poskusite Tofugnese, Bolognese polne beljakovin in vlaknin
Glavna jed

Poskusite Tofugnese, Bolognese polne beljakovin in vlaknin

Vsi recepti
04. februar 2021.

Omaka Bolognese je znana mesna omaka za testenine, ki izvira iz romantičnega italijanskega mesta – Bologne.

Romantika v tem receptu postane še večja, ker opustimo meso in dodamo zdrav tofu, t.i. sojin sir.

Omaka Bolognese se tradicionalno uporablja za testenine, kot so “tagliatelle” ali “fettuccine”, in je ena od dveh omak, ki se uporabljajo za pripravo lazanj. Nekoliko bomo vmešali svoje prste in uporabili polnozrnate testenine, da bo celotna zgodba še bolj superzdrava in okusna! 

Danes bomo izumili in ustvarili Tofugnese!

Zakaj sploh zamenjati meso s tofujem?

Kar se tiče hranil, je tofu zelo dragoceno živilo. V veganski prehrani je pomemben vir beljakovin.

Sto gramov tofuja namreč vsebuje približno 150 kalorij, ima popoln aminokislinski profil in ima, odvisno od proizvajalca, od 10 do 20 g beljakovin. Ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov z nekoliko večjim deležem nenasičenih maščobnih kislin.

Zahvaljujoč živilom, kot je tofu, smo se zelo oddaljili od tradicije, zato lahko rečemo, da je bolonjska omaka postala nekakšna osnova za kulinarično ustvarjanje v mnogih različicah.

Postopek:

  1. Tofu zdrobite z rokami in ga marinirajte v oljčnem olju, tamari omaki, soli, popru, dimljeni papriki, čiliju, drobnjaku in limoninem soku.
  2. Na malo olivnega olja prepražite čebulo, ko porumeni, dodajte korenček in papriko.
  3. Nato dodajte sesekljan česen in peteršilj.
  4. Ko česen zadiši, dodajte mariniran tofu in zalijte z vinom.
  5. Ko alkohol izhlapi, dodajte paradižnikov koncentrat, sesekljan paradižnik  in vodo.
  6. Kuhajte približno 30-40 minut, dokler voda ne izhlapi, v tem času skuhajte testenine.

Bruna iz bloga YumYum je to odlično skuhala!

Če želite izvedeti za vsak novi recept na naši spletni strani, se prijavite na Novičnik.

Kako pa vi naredite bolonjsko omako? Imate kakšno simpatično zdravo različico, kot je Tofugnese? Pišite nam!

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.