Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Castagnaccio je zelo preprosta sladica iz kostanjeve moke, značilna za italijansko Toskano ter za francoski otok Korziko.
Navadno je to jesenska sladica, izdelana iz kostanjevega testa, oziroma iz kostanjeve moke, oljčnega olja, pinjol in rozin, vendar obstajajo različne različice, ki lahko vsebujejo tudi druge sestavine, kot so rožmarina, pomarančna lupinica ali suho sadje.
Castagnaccio je oblika sladic, ki ne more biti bolj zdrava. Popolnoma je brez glutena, brez sladkorja, in je primerna za vegane.
Želite s castagnacciom presenetiti družino, boljšo polovico, prijatelje ali samo/ega sebe? Pripravite si naslednje sestavine in postanite Italijan v enem hipu.
Priprava:
Kostanjeva moka je bogata z vlakninami - vsebuje 10,58% vlaknin. Ker je danes en glavnih problemov naše prehrane prav majhna količina vlaknin, z uporabo te moke lahko izboljšano dnevni odmerek vlaknin.
Zmes Castagnaccia lahko dodate katero koli suho sadje, mi pa vsekakor priporočamo zdrave inka jagodice (znane tudi kot andske jagode), ki bodo s svojim sladko-kislim okusom dopolnile ta italijansko sladico, ter dobro nahranile vaš organizem z vitamini.
Prijavi se na NOVIČNIK za še več zdravih nasvetov in receptov!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: