Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Klafuti z višnjami - francoska sladica v bolj zdravi različici
Prigrizek - Sladka jed

Klafuti z višnjami - francoska sladica v bolj zdravi različici

Vsi recepti
06. april 2022.

Francija je v celotnem svetu znana po svojih odličnih in čudovitih sladicah, in samo ime desert prihaja iz francoske besede "desservir", kar pomeni "očistiti mizo". Vse se je začelo z rutino serviranja sadja in sira po obroku, sčasoma pa je preraslo v pravo obliko umetnosti.

Številne francoske sladice so navdušile svet, praznujejo se stoletja in se bodo praznovala še dlje časa. 

Ena najljubših je nam seveda klafuti (clafoutis). 

Klafuti je zelo preprosta in hitra torta z višnjami, ki je vrh svoje popularnosti doživel v Franciji v 19. stoletju. Lahko se pripravlja tudi z drugim sadjem, kot je borovnica, malina, jagoda, sliva ali hruška. 

Najokusnejši med najbolj preprostimi, prinašamo vam recept za pripravljanje zdravega klafuta z višnjami. Tradicionalna francoska sladica je v tej različici prilagojena tistem, ki se izogibajo glutena, jajcu in mlečnim izdelkom. V njem lahko uživate takoj ko ga spečete s kroglico dobrega sladoleda iz vanilje. 

Iz francoske kuhinje prihaja nekaj najbolj okusnih in najbolj priljubljenih sladic na svetu. Tradicionalna francoska sladica, claofutis je z razlogom oboževana v Franciji, vendar tudi zunaj mej. Se postreže mlačna, in je enako okusna v hladni različici za zajtrk, z mlekom ali kavo, ali popoldne s čajem. 

Priprava: 

  1. Pečico segrejte na 200 stopinj. 
  2. V skledi premešajte rastlinsko mleko in mandljevo maslo. 
  3. Dodajte kokosov sladkor in mešajte, dokler se ne raztopi ter dodajte vaniljo. 
  4. Po tem vmešajte aru prah, riževo in ajdovo moko. Pazite da dobro zmešate in da ne nastanejo grudice. Na koncu zamešate tudi mlete mandlje. 
  5. Zmes dodajte v naprej naoljeni pekač, na zmes dodajte polovice višenj. 
  6. Pecite na 200 stopinj okoli 30 minut in po peki pustite da se malo ohladi, do sobne temperature. 

Recept je tako enostaven in ga moraste preizkusiti - vse kar potrebujete je zmešati sestavine v skledi in speči testo s sadjem. 

Novičnik je tukaj, prijavite se in komentirajte! 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.