Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdravi namazi Pesto iz lešnika za bolj bogate okuse priljubljenih jedi
Priloga

Pesto iz lešnika za bolj bogate okuse priljubljenih jedi

Vsi recepti
22. april 2024.

Lešnike ponavadi uživamo v sladkih različicah čoko namazov, a veste, da so ti oreščki lahko odlični tudi v slanih različicah?

Prinašamo vam en preprosti recept za pesto, ki je popoln način, da porabite zelene ostanke korenja, ki bodo dali poseben okus pestu. 

Lešniki so zelo dober vir mineralov - mangana, bakra, magnezija, fosforja in železa. So bogati z vitamini E, B in s folno kislino. Lahko se uživajo presni, pečeni, posoljeni ali s sladkorjem, vendar tudi obvezno kot del slastnih pesto omak.

S pestjo sveže bazilike za dodatno aromo in s hrustljavimi lešniki boste dobili popoln pesto za vsako priložnost. Odlično se ujema s testeninami in z zelenjavo. Premažite z njim korenje ali krompir ali ga preprosto dajte v vsako končano jed, tako da lahko še več uživate v okusih najljubših jedeh. 

Združeni lešniki in korenčkovi listi za aromatičen pesto za vsako priložnost

Ko ujamete mlado korenje z listi na sejmu izkoristite tudi liste. 

Enkrat ko pripravite ta pesto iz listi korenja, boste lahko uživali v novem okusu korenja. Tako boste vsakokrat lahko uporabili vse dele korenja. Recept je zelo preprost in s še nekaj živil boste dobili zelo zanimiv pesto. 

Listi korenja bodo vašem pestu dali grenki okus. Za pripravo bi bilo najboljše kupiti domačo korenje. Zeleni so deli, namreč, polni klorofila. Gre za odlični vir magnezija, ki je pomemben za krvni pritisk in močne kosti in mišice. Vsebujejo tudi kalij, ki prispeva k pravilnem delovanju prebavnega sistema in pomaga preprečiti osteoporozo.

Zeleni del korenja vsebuje tudi vitamin K, bistven za zdrave kosti. Zaradi velike količine kalija, je ta del korenja lahko grenkega okusa, ter je najboljše da ga na drobno sesekljate in dodate v mešano solato, ali ga lahko uporabite v pripravljanju zelenjavne juhe. 

Z lešniki, ki so izjemno zdravi, boste dobili obrok, ki je poln vitaminov in drugih hvaležnih hranil!

Priprava:

  1. Sesekljajte zeleni del korenja ter baziliko. 
  2. Prepecite lešnike ter jih dajte v namizni mešalnik. 
  3. Mešajte, dokler niso zdrobljeni ter dodajte parmezan, česen sol.
  4. Mešajte in postopno dodajte oljčno olje, dokler ne dobite zaželeno teksturo. 

Po uživanju v zeleni popolnosti, se prijavite na naš Novičnik. Skrivamo še veliko odličnih receptov! 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.