Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Kot namaz za riževe vaflje, kot dip svežem korenju, kot dodatek solati, kot pašteta k okusnem rženem kruhu - kombinacij je nešteto in je le en namaz iz rdeče pese in fižola!
Dajte nekaj barv na svoj krožnik in obarvajte dan. Zelenjavni namaz iz rdeče pese in rdečega fižola bo obogatel vaš jedilnik, in za tiste, ki menijo, da je rdeča pesa dobra le za na solato - verjemite nam da je to napaka.
Preizkusite namaz te čudovite barve. Poln vlaknin, beljakovin in zdravih maščob, mažete ga na kruh lahko vsak dan in uživate.
Rdeča pesa je edinstvena zaradi visoke vsebnosti protirakavih snovi in karatenoidov. Ta zelenjava je tudi odličen vir folne kisline. Rdeča pesa je polna antioksidantov, ki ščitijo telo pred prezgodnjim staranjem in pomagajo v boju proti številnimi bolezni. Betacianin je pigment, ki da rdeči pesi njeno rdečo barvo. Ta pigment je absorbira v krvi in povečuje sposobnost krvi da prenese kisik tudi do 400%.
Rdeča pesa je rastlina za močno krvno sliko brez holesterola. Ko ji dodamo fižol, smo dobili namaz iz raja, saj fižol vsebuje izjemno energijsko vrednost ter vsebuje skoraj vse esencialne aminokisline. Je odličen vir beljakovin, in, drugače kot drugi izvori, fižol ima malo maščob ter ne vsebuje nasičene maščobne kisline, tako tudi kot holesterol ne.
Zato, ko se te 2 sestavini združita, je to to!
Mi smo se v rdečo peso in fižol že zaljubili. Po resnici ju do zdaj nismo združili, vendar zdaj ko smo preizkusili to kombinacijo, smo se navdušili.
Tukaj je še nekaj jedi iz rdeče pese:
Zdaj ko smo ju končno združili ter z nekoliko česna in tahini paste , ki ju dodate, lahko naredite čudež, ki se popolnoma ujema z riževimi vaflji. Če pa ste raje za bolj konkretne tapase in nekoliko močnejši obrok, morda najboljše, da namaz poskusite s toplimi rezinami rženega kruha, ki ga obožujemo v poslednjem času.
Dovolj je bilo govorjenja! Vključite pečico in pojdite lupit peso in to je. bolj ali manj, vse, saj bolj preprosto od tega recepta ni možno. V slast! Za čim več rožnatih dneh!
Priprava:
Popestren namaz se lahko dobro ohrani v hladilniku nekaj dni, ali v zamrzovalniku, če ga, seveda, ne pojete takoj ko ga pripravite...kar bo se verjetno zgodilo.
Beremo vaše kulinarične vtise v komentarjih, in vi naše kulinarične novice lahko izvedete s prijavo na NOVIČNIK.
Na svidenje!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: