Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Slano in slastno Zelenjavni zvitki v riževem papirju so najbolj igriv obrok, ki ga lahko postrežete
Priloga

Zelenjavni zvitki v riževem papirju so najbolj igriv obrok, ki ga lahko postrežete

Vsi recepti
05. april 2020.

Zelenjavni zvitki so tradicionalna azijska jed, ki jo pripravljajo v vzhodni in jugovzhodni Aziji in jo imajo radi po vsem svetu!

Glavna sestavina je rižev papir, v katerega so zaviti različni nadevi: zelenjava, sadje in različne kombinacije. Zvitke postrežemo surove ali ocvrte, lahko pa jih tudi pohamo, vendar jih bomo danes spekli v pečici. Pogosto jih postrežejo z omako, v katero se zvitki namakajo. Omaka je običajno kombinacija ribje ali sojine omake z limono, čilijem in različnimi začimbami, lahko pa se z receptom poigrate tudi sami.

Brezglutenska različica zelenjavnih zvitkov, oziroma uporaba riževega papirja, daje tudi ljudem z intoleranco ali alergijo na gluten možnost, da uživajo v tem lahkem, okusnem in zdravem obroku. Pravzaprav, navdušena bo celotna družina, pa tudi videti bo lepo.

Pred uporabo je treba rižev papir namočiti v hladni vodi za 40–50 sekund oziroma toliko časa, da pod prsti začutite, da je postal mehkejši in prožnejši.

Spomladanskih zvitkov v riževem papirju ni treba ocvrti. Izognite se maščobam, prihranite čas in uživajte v teh preprostih in okusnih spomladanskih zvitkih, polnih zelenjave.

Postopek:

  1. Zelenjavo operite, olupite, očistite in narežite na tanke trakove.
  2. Pečico vklopite na 180 °C in na pekač položite papir za peko.
  3. V vok dajte maslo, nato korenček in pražite 5 minut.
  4. Dodajte papriko, pražite 5 minut, nato dodajte preostalo zelenjavo.
  5. Dodajte sol, poper, 0,5 dcl vode in dušite še 10 minut.
  6. Končano zelenjavo odstavite in rižev papir pripravite v skladu z navodili na embalaži.
  7. Zelenjavo položite na sredino na vsak papir, prepognite levi in ​​desni konec navznoter in nato zvijete.
  8. Zvitke položite na pekač in pecite do zlato rumene barve (približno 15 minut).
  9. Če želite, lahko zvitke jeste surove, brez peke v pečici. Preprosto jih napolnite s surovo ali praženo zelenjavo, kot je opisano zgoraj, zavijte in postrezite

 

Nismo dovolili, da bi Zgodbe ene kuhalnice ostale skrite. Sporočite nam svoje vtise, ko preizkusite ta barvit recept!

In ja, NOVIČNIK vas čaka! 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.
Komentarji (1)
Barbara Vidrih, 02. marec 2024.
Super, delam z enakimi sestavinami, dodam še pest kitajskih rezancev in posebej na hitro zakrknjeno jajce. Res je najboljše pečeno na peki papirju, zraven ponudim sojino omako s sezamom! Njami!

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.