Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Preizkusite masko za obraz iz ovsenih kosmičev, ki pomlajuje!

Preizkusite masko za obraz iz ovsenih kosmičev, ki pomlajuje!

Ovseni kosmiči blagodejno delujejo na kožo obraza in telesa.

Prehrana in pridelki na osnovi polnozrnatega ovsa prispevajo k največ občutljivi koži nagnjeni k suhosti, draženjo in rdečici.

Vsi članki
02. marec 2023.

Razen za hranljiv zajtrk, slan desert ali okusne polpete, ovseni kosmiči so odlični kot odlična osnova kozmetičnih izdelkov. Ja, kozmetičnih!

Po podatkih Ameriškega združenja dermatologov lahko ovseni kosmiči pomagajo normalizirati pH-vrednost kože, lajšajo srbenje in suho kožo. Kopeli in ovsa pomagajo pri trajnih ekcemih, kontaktnem dermatitisu in drugim kožnim izpuščajem.

Oves izjemno blagodejno deluje na kožo, hidrira jo, vsebuje tudi protivnetne lastnosti. Prav zato obstajajo številni recepti kako jo uporabiti v izdelavi kozmetičnih pripravkov, ena teh receptov pa je zablestel na prestolu. 

Oves- hranilno zlato

Oves je odlična sestavina lepotilnih tretmajev, ker vsebuje najboljše ravnotežje aminokislin med vsem žitom ter ohranjuje naravno vlaženje kože z lajšajočimi lastnostmi.

Je hipoalergen ter se lahko uporablja za čiščenje, mehčanje kože in piling, primerna pa je za vse tipe kože. Stari Grki in Rimljani so uporabljali oves v kopeli za zdravljenje kožnih bolezni. Danes pa se oves uporablja za nego kože, vendar tudi za lajšanje draženja kože, povzročeno z ekcemi, izpuščaji, brazgotinami, piki žuželk ali tudi celo noric.

nutrigold ovseni kosmiči

Naredite masko za obraz iz ovsenih kosmičev

Žlica jogurta, 1 žlička mletih ovsenih kosmičev in čajna žlička mesa so dovolj da zbrišete leta z obraza. Dobljeno masko nanesite na obraz in pustite da deluje do 2 minuti. Sperite pod mlečno vodo. S pomočjo te maske bo vaša koža hidrirana. Če imate nekoliko bolj mastno kožo, lahko v masko dodate še žličko kurkume. Za kremasto in lahko mazljivo teksturo, zmešajte vse sestavine v namiznem mešalniku. 

maska iz ovsenih kosmičev

Oves, namreč, s svojimi sestavinami pomlajuje, gladi, neguje, vlaži in beli, poleg tega pa jo tudi čisti in osvežuje, zato je primeren ne le za zrelo kožo, ampak tudi za vse druge, tudi za mastno kožo.

To ni nenavadno, ker celotni oves z veliko aminokislin, ogljikovih hidratov, vlaknin in številnih mineralov, med katerimi so kalcij, fosfor, magnezij, jod in bor, vitamini B skupine, E in K, vsebuje tudi za lase in kožo pomemben vitamin H, biotin ter oleinsko in linolensko kislino.

Zato prehrana in pripravki na osnovi ovsa prispevajo največ občutljivi koži, nagnjeni k suhosti, draženju. in rdečici, ne glede na to ali vpliva na onesnaženje okolja, delovanje sonca, mraza ali vetra, neustrezna kozmetična nega ali vsakodnevni stres.

Tudi, za glajenje, pomlajevanje in hranjenje kože mešajte 2 jušni žlici ovsenih kosmičev ter 3 žlic vročega maščobnega mleka ter še toplo nanesite na vrat, obraz in dekolte ter potem sperite s toplim mlekom. 

Tudi celo najbolj kakovostne kreme in losjoni preverjenih blagovnih znamk lahko imajo sestavine, ki so pregrobe do vaše kože. Veliko nežnejši do kože in denarnice so kozmetični izdelki, narejeni doma, ki preverjeno ne vsebujejo umetnih barvil, vonjev ali konzervansov, tako dajte priložnost fantastični maski za obraz!

ovsni kosmiči za obraz

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.