Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Zajtrk za celo družino!
Obstaja nekaj vrst zdroba, vendar vsema nam je znan tisti iz pšenice. Nam pa je zanimivi in je tudi tema tistega članka pirin zdrob. On je en izmed prehranskih živil o katerih se ne govori in piše ter je zato tudi ostal neznan za veliko ljudi.
Pirin zdrob je pravo večnamensko živilo izjemnih lastnosti. Pretirano bi bilo reči da je pozabljeno živilo, vendar se ne uporablja tako pogosto kot pšenični zdrob. On se uporablja kot prehrana dojenčkov.
V središču gurmanske pozornosti so pogosto cmoki, njoke in podobne dobrote iz zdroba, a pred kuhanjem spoznajte pirov zdrob – relativno novost v svetu zdroba.
Pira je žito, ki vsebuje gluten, ki vpliva na telo drugače kot pšenični gluten. Lažje je prebavljiv, izjemno bogat s hranili. Vitamin B kompleksa in vitamin E sta glavne sestavine pire. Protivnetno delovanje in delovanje na prebavni sistem sta glavni lastnosti tega živila. Pira se priporoča že od začetka dohranjevanja vaših najmlajših, kar priča o njegovi hranilni vrednosti, pa tudi o blagem delovanju na vaše telo. Skuhajte pirin zdrob na mleku ali v vodi od kompota, dodajte malo sadja, morda malo cimeta, meda ali katere druge začimbe in okusen obrok za vaše otroke je pripravljen.
Ali želite narediti sladico, nešteto je kombinacij in na vas je da izberete vašo priljubljeno živilo, ga dodate pirinem zdrobu in uživate v zdravem, preprostem in hitrem obroku. Pirin zdrob, ki vas bo nasitil in okrepčil, za okusno različico zajtrka ali večerje. Če želite lahko kosilo, skuhajte zdrob in mu dodajte malo oljčnega olja in kuhane zelenjave.
Pira krepi imunski sistem in bistveno prispeva k njegovem protivnetnem delovanju. Bogastvo vitaminov in mineralov izboljša odpornost - zlasti baker, cink, mangan in železo. Pirin zdrob tako vsebuje protivnetne snovi, kot so zloženi ogljikovi hidrati, polisaharidi in vredne aminokisline. Zmanjša tudi nevarnost od nastanka diabetesa. To je zato ker cela zrna pire zaradi kompleksnih ogljikovih hidratov in vlaknin imajo nižji glikemični indeks. Glukoza se veliko počasneje sprošča v krvni obtok in tako uravnava raven sladkorja v krvi. Nižji glikemični indeks preprečuje odpornost proti inzulinu in razvoj diabetesa.
Je odlični dodatek k sladicam, kašam, poslasticam ter kot dodatek juham in narastkom.
In ko se zdrob kuha, vi prebrskajte po našim receptom in se prijavite na naš NOVIČNIK.
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: