Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Povečajte energijo in izboljšajte spomin in koncentracijo s temi prehranskimi dopolnili

Povečajte energijo in izboljšajte spomin in koncentracijo s temi prehranskimi dopolnili

Energični za 3,2,1...

Nekaj dvigalcev energije. 

Izzivi in zahteve sodobnih služb so zelo velike. Tudi če ste v sanjski službi, morate naporno delati vsak dan, da bi vedno imeli odlične rezultate.

Dijaki najbolje vedo, kako težko je ohraniti koncentracijo, zmanjšati stres in ostati zbran. Med izpiti, seminarji in predstavitvami je potrebno pripraviti svoj živčni sistem, da dosežete najboljše možne rezultate. Vsako delo in poklic zahteva določeno skrb za možgane.

Pomembno je svojem telesu zagotoviti dovolj vitaminov in mineralov, saj so tisti bistveni za optimalne mentalne in telesne rezultate. Če nimate dovolj vitaminov ali mineralov, to lahko pomeni da ne izpolnjujete svoj potencial. Ta slabost lahko negativno vpliva na delovanje možganov, raven energije in na razpoloženje. 

Najboljša prehranska dopolnila za energijo, koncentracijo in spomin

Da dvignete raven energije, bodite previdni na antioksidante v prehrani, živila z vitamini, izognite se kofeinu in gaziranim pijačam, segajte po naravnih iztisnjenih sokovih, ki bodo v hipu vrnili energijo; smoothiejih ki so poleg vitaminov bogati tudi z vlakninami, ter regulirajo prebavo.

Zajtrkujte zdravo, tudi ko ste v največi gneči. Hidrirajte se in pazite na vnos tekočine ter v svojem predalu imejte vedno skrite majhne dvigalce energije kot so: OREŠČKI ali PRESNE ENERGIJSKE PLOŠČICE.

Pomanjkanje energije je lahko posledica stresa, bolezni, patoloških procesih v telesu, vendar je pogosto tudi posledica pomanjkanja različnih hranil. Lahko jih nadomestimo s prehranskimi dopolnili. 

Magnezij - prispeva k normalnem ustvarjanju energije

Magnezij je zelo pomemben za naš živčni sistem. Zaradi pomanjkanja magnezija smo napeti, razdražljivi in spremenljivi, optimalna količina magnezija bo našem telesu dala sprostitev, zdravje, prožnost ter odpravila stres. Magnezij  ima vlogo v delitvi celic in hkrati prispeva k normalni presnovi ustvarjanja energije, zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, normalnem psihološkem delovanju ter delovanju živčnega sistema, zato bi ta kot prehransko dopolnilo, moral biti v vsakdanjem življenju vseh nas. 

nutrigold magnezij

 

Ginko - naravno "zdravilo" za spomin

Krvni obtok v možganih se s staranjem poslabša in posledično je slabša tudi oskrba s kisikom in s hranili. Evropske raziskave kažejo, da ginko povečava dotok krvi do možganov ter je zato oskrba s hranili boljša. Uporaba ginka je priporočljiva pri demenci, Alzheimerjevi bolezni, senilnosti, glavobolu, omotici, motnji, otežitvi pri osredotočenosti, depresiji. 

hug memomax ginko dodatak prehrani

Ribje olje (omega-3) - za boljši spomin

Da osredotočenost in razpoloženost ostanejo na optimalni ravni, je potrebno zagotoviti dovoljen in stabilen vnos kalorij skozi dana. Koncentracija je odvisna od  ohranjanju komunikacije med možganskimi celicami, in to se doseže z živčnimi vlakninami, ki, kot prevodna žica, prenašajo impulze ter zagotavljajo neoviran pretok signala. Mielin je snov, ki je zelo pomembna za naše možgane, in njihovo produkcijo zagotavljajo omega 3 maščobne kisline, katerih ima v ribi, oreščkih, prehranskih dopolnilih ter lanenih semenih. Ker skozi dana ne moremo vnesti dovolj količine omejenih živil, prehranska dopolnila z ribjim oljem so odlična pomoč našim možganom. Otroci, tudi, lahko uživajo ribje olje, saj povečava osredotočenost, pomaga otrokom, ki se še razvijajo ter deluje dobro na razvoj možganskih funkcij. 

 

B kompleks - podpora za živčni sistem

Če imate težave z utrujenostjo, pomanjkanjem energije ter težavam s kožo, lasmi in nohti, morda nimate dovolj B vitamina. Popoln način da zadostite dnevne potrebe po vitaminom, predstavljajo Nutrigold B kompleks vitamini, ki vsebujejo vseh 8 esencialnih B vitaminov, ki jih potrebuje našo telo za normalno delovanje. Te vitamine lahko vnesemo s hrano, vendar jih izgubljamo s sečom, zato je potrebno telesu zagotoviti zadostne količine. 

Gvarana - za energičen dan

Gvarana je pogosta sestavina energijskih napitkov, včasih pa se uporablja kot sestavina, ki pomaga hujšanju. Študije na živalih kažejo da gvarana deluje na izboljšanje spomina in telesno zmogljivost, in študije na ljudih kažejo da manjše količine izvlečka gvarane izboljšajo spomin, razpoloženje in telesno pripravljenost. Zaradi omejenih učinkov, se gvarana dodaja sodobnim funkcionalnim izdelkom ki vplivajo na kognitivne funkcije, osredotočenost in budnost. V obliki praha pa gvarano lahko vključite v smoothie. 

In še nekaj... prinašamo vam nekaj receptov, ki vas bodo zbudili in nahranili, in če ste s nenehni gneči, jih gotovo boste jih prispeli pripraviti!

Za še več dobrih receptov, se prijavite na naš Novičnik!

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.