Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Wakame alga je bogata s kalcijem, jodom, beljakovinami in vlakninami. Je temno zelene barve in rahlo morskega okusa. Kako jo uporabljati? V solatah, juhah, kot dodatek prehrani. Ni pomembno kako, samo jo uporabite in opazili boste spremembe.
Alge so morska zelenjava ki dokazano pomaga v hujšanju ter posebej v odstranjevanju maščobnega tkiva na trebuhu. Za ta namen je najboljše uživati rjave alge, med katerimi sodijo tudi wakame alge, ki so popoln dodatek k zdravi prehrani.
Alge se še imenujejo tudi "čistilci telesa" saj spodbujajo regeneracijo in ščitijo pred raznimi negativnimi vplivi zunaj. Tradicionalna kitajska medicina jih uporablja za zmanjšanje oteklin, v boju proti tumorjem ter kot sredstvo za doseganje popolne telesne teže - in zato uporabljajte wakame alge.
Wakame je zelo cenjena rjava alga, rahlega okusa, raste globoko v morju in je posebej priljubljena v kuhinjah vzhodnjaških zemelj. Ta alga je odličen vir vitaminov A,C E, K, D ter mineralov (kalcija, železa, magnezija, bakra in mangana).
Wakame je znana po svojih antibakterijskih učinkih, pomaga v zniževanju visokega krvnega tlaka, lajša srčne težave in krepi organizem. Ko večina rjavih alg, tako tudi wakame pomaga pri hujšanju, zaradi pigmentu fukoksantinu, ki spodbuja porabo maščob in tako vpliva na zmanjšanje telesne teže. Ena lastnosti vlaknin iz alg je zmanjšanje absorpcije maščobe iz hrane v prebavnem sistemu.
Do tega odkritja so prišli znanstveniki iz Velike Britanije, ko so s preučevanjem vpliva različnih vrst prehranskih vlaknin na prebavo maščob ugotovili, da alginati (vlaknin iz alg) lahko zmanjšajo absorpcijo maščob za več kot 75 odstotkov. Ko pridejo v želodec, alginati v reakciji z želodčno kislino ustvarijo gel, ki vpliva na občutek sitosti, kar prispeva do zmanjšanja količine vnosa hrane.
Wakame je temno zelene barve in rahlega morskega okusa. Kako jo uporabljati? V solatah, juhah, kot dodatek prehrani. Ima mesnat in hrustljav okus, kuhati jo je potrebno do 5 minut in ga dodati kot prilogo glavnim jedem ali pa ga uporabiti kot sestavino pri kuhanju: juhe, enolončnice, krokete, testenine, riž, kus kus.
Zaradi svojega posebej sladkega okusa je odličen dodatek sendvičem. Namočite jo v 5 minut v vroči vodi in je ona pripravljena za uživanje. Sestavni je del miso juhe, kateri se dodaja potopljena pri koncu kuhanja. Lahko jo dodate v vse juhe in omake. Ne bo jim pokvarilo njihovega okusa, jed pa bo bolj zdrava in bogata. Wakame se lahko postrežejo tudi v solati brez kuhanja.
Wakame alge lahko kupite v naši spletni trgovini. Če pa bi jo raje kupili v fizični trgovini, tukaj je seznam veh naših poslovalnic na Hrvaškem.
Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo.
Zanima vas lahko tudi...
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: