Azuki fižol Semena za kaljenje – Ekološka 90g Geo
<
>

Kalčki Azuki fižola so še posebej priljubljeni med ljubitelji azijske kuhinje, zlasti mungo fižola in soje, s katerima se dopolnjuje. Za uspešno kaljenje potrebujejo veliko vode. Zanje je značilna njihova hrustljava tekstura in visoka vsebnost vlaken. Da jih zmehčate, jih lahko poparite in postrežete v solatah ali juhah. Kot samostojna jed ali prigrizek so odlični v kombinaciji z aperitivi ali drugimi pijačami.

Način uporabe:

Čez noč namočite v vodo. Seme sperite in enakomerno porazdelite v kalilnik, kozarec za kaljenje ali podobno, kjer semena nabreknejo do 4-krat večje velikosti. Hranite v dobro osvetljeni sobi pri sobni temperaturi. Semena zalivajte 2 do 3 krat na dan 3–4 dni in nato so pripravljena za uporabo. Pred uživanjem jih sperite, kot bi to storili s solato. V hladilniku jih lahko hranimo en do dva tedna.

Sestavine:

Semena azuki fižola (Phaseolus angularis) iz ekološke pridelave.

Opomba:

Izdelek lahko vsebuje sledi glutenasoje in gorčice.

Pogoji shranjevanja:

Hranite na suhem, temnem in hladnem mestu.

Rok uporabe: 

Označeno na embalaži.

Proizvajalec:

BAVICCHI S.P.A., Via Della Valtiera 293, 06135, Umbria-Perugia, Italija.

Daje na trg:

Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10000 Zagreb, Hrvaška.

Država izvora: Italija