Uporabniška podpora
Sveže pripravljen kefir je odličnega okusa, poleg tega pa je svežina kefirja ključ do učinka probiotikov, saj bolj kot je kefir svež, aktivnejše so bakterije v njem.
Probiotične kulture so žive bakterije, ki so obilno prisotne v črevesni flori. Pomagajo ohraniti ravnovesje v črevesju na povsem naraven način.
Sastavine:
Maltodekstrin (Bio-certifikat) min. 95%, sevi vrste Lactococcus lactis, Leuconostoc, vrste Streptococcus thermophilus , Kluyveromyces marxianus in probiobitischer Lactobacillus acidophilus-5.
Uporaba:
Vsebino ene vrečke fermenta za pripravo kefirja (5 g) zmešamo z enim litrom (1 L) mleka pri sobni temperaturi in pustimo stati 24 ur pri temperaturi 22–28 °C. Po 24 ur hranite v hladilniku navčev 10 dni. Kefir lahko pripravite tudi v posodi za pripravo jogurta/kefirja. Tako pripravljen kefir lahko stoji v hladilniku do 10 dni.
Uporabite UHT mleko 1,5-3,5 % mm, sveže polnomastno mleko (prekuhajte ga, da se obstoječi kalčki ne morejo razmnoževati), mleko brez laktoze ali sojino mleko. Če se uporablja trajno mleko, je konsistenca lahko sluzasta.
Nastalo vsebino lahko cepimo še 4-krat. Za novo serijo kefir inokulirajte v 3 dneh. Vzemite 150 ml kefirja iz prve serije in zmešajte z 1 l mleka.
Strogo pazimo na čistočo posod in higieno, da preprečimo razvoj tujih klic.
Vsebina 1 vrečke se lahko cepi 4-krat, in 1 vrečka je dovolj za 5l kefirja.
Rok uporabe/LOT številka:
Na embalaži.
Ekskluzivno razvito in izdelan pri:
Metafood GmbH, Eschenheimer Anlage 18, D-60318 Frankfurt/M., Nemčija
Daje na trg:
Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10090 Zagreb, Hrvaška.
Energijska vrednost | 1620 kJ/386 kcal |
Maščobe | 0 g |
od tega nasičene maščobne kisline | 0 g |
Ogljikovi hidrati | 95 g |
od tega sladkorji | 8 g |
Beljakovine | 0 g |
Sol | <0,01 g |
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: