Uporabniška podpora
Mešanica za carski praženec – popoln okus v vsakem grižljaju!
Pripravite slasten in sočen carski praženec z mešanico Bauck Mühle! Mešanica iz visokokakovostne pirine moke, naravnega trsnega sladkorja in skrbno izbranih sestavin omogoča enostavno in hitro pripravo te tradicionalne jedi z blagim, oreščkastim okusom.
Carski praženec je tradicionalna jed, ki izvira iz avstrijske in srednjeevropske kuhinje, poznana pa je po svojem sočnem in nežnem okusu. Pogosto ga postrežemo s sladkorjem v prahu, cimetom ali sadnim kompotom, kot so jabolka, jagode ali slive, kar mu daje še bogatejši okus.
Idealen za zajtrk ali kot sladek prigrizek, prilagodite pa ga lahko tudi kot vegansko različico.
Z le nekaj preprostimi sestavinami pripravite razkošen in okusen obrok za vso družino!
Sestavine:
pirina1 moka tip 630** (65 %), surovi trsni sladkor**, koruzni škrob*, pecilni prašek (sredstva za rahljanje: natrijev hidrogenkarbonat; kisline: monokalijev tartrat; koruzni škrob*), morska sol, vanilija*
1Pira je vrsta pšenice
*iz ekološke pridelave
**iz biodinamične pridelave, Demeter (87%)
Opomba:
Lahko vsebuje sledi drugih žit (gluten), drugih oreščkov, soje, volčjega boba, sezama in gorčice. Primerno za vegane. Brez rozin.
Navodila za uporabo:
Za zmes potrebujemo: 175 ml mleka, 2 jajci, maslo za peko. Za vegansko mešanico potrebujemo: 150 ml sojinega napitka, maslo za peko. V skledo damo jajca in jih na kratko stepemo. Dodajte polovico mleka in zmes ter dobro premešajte. Prilijemo preostanek mleka in vse skupaj zgnetemo v gladko testo. Če pripravljate vegansko mešanico, mešanico zmešajte s sojinim napitkom, da dobite gladko testo. V ponvi z neoprijemljivo površino segrejemo maslo na srednjem ognju in vanj vlijemo maso ter jo dobro razmažemo. Po 3 - 5 minutah, ko se rob nekoliko loči, zgornji del pa je še tekoč, ga razdelimo na 4 dele, nato vse skupaj obrnemo na drugo stran in pečemo še 2 - 3 minute. Nato testo narežemo na manjše kose in pečemo še 1 minuto, da se zlato rjavo obarva. Pred serviranjem lahko cesarski praženec potresemo s sladkorjem v prahu ali sladkorjem in cimetom ter postrežemo s kompotom ali jabolčno kašo.
Pogoji shranjevanja:
Hraniti na hladnem in suhem mestu.
Uporabno najmanj do | LOT:
Odtisnjeno na embalaži.
Proizvajalec:
Bauck GmbH, Duhenweitz 4, 29571 Rosche, Nemčija
Daje na trg RH:
Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10000 Zagreb, Hrvaška
na 100 g | |
Energijska vrednost | 1490 kJ / 351 kcal |
Maščobe | 0,9 g |
od tega nasičene maščobne kisline | 0,1 g |
Ogljikovi hidrati | 76 g |
od tega sladkorji | 20 g |
Vlaknine | 2,5 g |
Beljakovine | 8,1 g |
Sol | 0,78 g |
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: