Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Čeprav je na videz zelo droben, okrogle oblike in podoben prosu, je amarant prav "velikan" ko gre za hranljive snovi. Vsebuje, namreč, beljakovine, oziroma aminokisline (celo 15.3g na 100g), in ne vsebuje glutena, zato za amaranta lahko velja znani hrvaški rek "droben, a dinamiten". Amarant, tudi vsebuje skoraj dvakrat več kalcija od mleka in trikrat več vlaknin kot pšenica.
Zaradi vsega omenjenega, amarantova kaša je najboljša izbira za prvi dnevni obrok, vendar ni le hranilno bogastvo dober razlog, temveč tudi njegova priprava.
Amarant je idealen zajtrk, saj za kuhanje potrebuje le 30 minut, in kot vsako drugo žito, lahko ga hranite v hladilniku dan-dva. V primeru da ga date v hladilnik in naslednji dan uživate, ga je dovolj zjutraj le obdelati z dodatkom kakršnega sadja ali mleka.. ali v primeru tega recepta z naslednjimi sestavinami:
1/2 žlici amaranta
1 in pol skodelica vode
1/2 skodelica mandljevega ali riževega mleka
2 žlici javorjeva sirupa
Ščepec himalajske soli
Priprava: Vodo in amarant dajte kuhat na močni ogenj in ko zavri, zmanjšajte ogenj in kuhajte 30 minut z občasnim mešanjem. Ko voda izpari, dodajte mleko, sirup in malo soli ter premešajte, dokler kaša ne bo kremasta.
To okusno kašo potresite z rozinami, suhim ali svežim sadjem.
Amarant skuhajte in pripravite na številne druge načine.
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: