Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Jedi na žlico Enolončnica z zeljem in kvinojo
Glavna jed

Enolončnica z zeljem in kvinojo

Vsi recepti
29. december 2020.

Vsi že vemo, da ima zelje več vitamina C kot pomaranča, pa tudi to, da je bogato z minerali magnezijem, železom, fosforjem, kalcijem, kalijem in natrijem, vsebuje pa tudi folno kislino. Zato ne preseneča, da po tej čudežni zelenjavi vedno posežemo v hladnejših dneh, ko je naša odpornost labilna in v »upadanju«.

Iz zelja lahko pripravimo skoraj vse – hrustljavo solato, hranljivo juho, enolončnico ali hitro prilogo k glavni jedi!

Tokrat vas bomo spomnili na enolončnico, ki je verjetno že dolgo niste jedli, v otroških dneh pa ste jo verjetno pogosto imeli na krožniku, vsaj pri babici – enolončnico z zeljem! Z dodatkom leče in kvinoje, ki jo bo še dodatno "okrepila" in jo postavila na prestol jedi na žlico, ko bomo potrebovali malo energije in dvig odpornosti.

Leča in kvinoja sta odličen vir beljakovin.

Ker je bogata z vlakninami, je leča zelo dobra za prebavo, vpliva na zmanjšanje krvnega sladkorja in holesterola, blagodejno pa vpliva tudi na kardiovaskularni sistem. Vsebuje veliko vitaminov skupine B in različnih mineralov; fosfor, magnezij, cink, železo. Kvinoja pa je bogata z beljakovinami, vlakninami, vitamini in minerali, za razliko od drugih pravih zrn pa vsebuje vseh 9 esencialnih aminokislin. Brez glutena. Zaradi tega je odlična hrana za vse, ki trpijo za celiakijo.

Smeđa leća

Leča in kvinoja sta poleg tega , da sta zdravi, tudi zelo okusni živili!

Odlično se podata k številni zelenjavi in ​​sta skupaj zelo dober tandem!

Postopek:

  1. V globok lonec damo malo olja in pristavimo na ogenj. Na vročem olju na kratko prepražimo čebulo.
  2. Dodamo na trakove ali kvadratke narezano zelje in kuhamo še 5 minut, nato dodamo sesekljan česen.
  3. Po eni minuti dodamo jušno osnovo ter lečo, zmanjšamo ogenj in 20 minut dušimo na tihem ognju.
  4. Po 20 minutah dodamo predhodno oprano kvinojo, tamari, kis, papriko, dobro premešamo in kuhamo 20 minut.
  5. Na koncu začinimo in preden postrežemo dodamo še malo peteršilja.

Za še več zdravih receptov in nasvetov, se prijavite na naš novičnik!

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.