Uporabniška podpora
Če ste naveličani vseh juh in ne veste, katero bi skuhali, je tukaj zanimiv in preprost recept. Skoraj vsaka juha je zdrava juha in jo pogosto uživamo v mrzlih zimskih dneh, da si opomoremo od vseh virusov in prehlada, ta korenčkova in ingverjeva juha pa je prava uspešnica, če želite jed, polno vitaminov in zdravja.
Nekateri nutricionisti menijo, da lahko hranila iz korenja bolje izkoristimo, če korenje kuhamo, zato je takšna juha pravi zadetek za vaše zdravje.
Korenje je bogato z betakarotenom, antioksidantom, ki se v telesu spremeni v vitamin A, ki je ključen za zdravje oči, kože in imunskega sistema. Antioksidanti v korenju, kot sta lutein in zeaksantin, pomagajo v boju proti oksidativnemu stresu. Vlaknine spodbujajo zdravo prebavo in lahko pomagajo uravnavati krvni sladkor.
Po drugi strani pa je ingver rastlina, ki je poznana že tisočletja in se po vsem svetu uporablja kot začimba, zdravilo in prehransko dopolnilo. Njegov značilen pikanten okus in intenziven vonj izvirata iz aktivnih spojin, kot je gingerol, ki mu dajejo edinstvene lastnosti. Ingver ni le korenina, ki obogati jedi, ampak tudi močan zaveznik zdravja. Kot naravni antioksidant in protivnetno sredstvo ima ingver širok spekter pozitivnih učinkov na telo. Ugodno vpliva na prebavni sistem, saj spodbuja nastajanje prebavnih encimov, zmanjšuje napihnjenost in blaži slabost. Ingver je tudi zaveznik pri krepitvi imunskega sistema, saj deluje protibakterijsko, protivirusno in protiglivično.
Priprava:
Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo.
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: