DomovReceptiKremasta bela omaka - ne iz smetane temveč iz tofuja!

Kremasta bela omaka - ne iz smetane temveč iz tofuja!

Kremasta bela omaka - ne iz smetane temveč iz tofuja!
Vsi recepti
18. april 2018.


Živilo, ki je nastalo pred več 1000 leti na Kitajskem in se še danes najde na naših krožnikih, in je še bolj priljubljeno vsakim dnevom. 

Ja, to je tofu, oziroma sojin sir, ki se lahko pripravi na zelo veliko okusnih načinov. 

Odsotnost okusov, ki je značilen za tofu, je pravzaprav njegova prednost. Ko se marinira z začimbami ali praži v različnimi omakami, tofu kot goba vpije arome in je lahko okusa, katerega koli vi želite. Tofu je zelo zdrav, vendar v zmernih količinah. Ko smo ga že tako pohvalili, je čas da vam prestavimo ta okusni recept za okus z njim. 

Malo truda , še menj sestavin in nastaja omaka, ki je popolna za vegane kot tudi za tiste, ki ne prenašajo laktoze. 

Priprava: 

  1. Tofu kuhajte v 2dl vode okoli 15 minut. 
  2. V namiznem mešalniku ga z drugimi sestavinami dobro zmešajte dodajajoč vodu iz kuhanja.

Ta omaka bo se odlično podala zelenjavi v tempuri, ocvrti zelenjavi, zapečeni musaki ali testeninah z zelenjavo.

Za še več zdravih in okusnih receptov, se prijavite na naš brezplačni NOVIČNIK.