DomovReceptiOdkrili smo skrivnost popolnega kuhanega vina!

Odkrili smo skrivnost popolnega kuhanega vina!

Odkrili smo skrivnost popolnega kuhanega vina!
Vsi recepti
05. december 2022.

Kuhano vino je v hladnejših mesecih za številne ena najljubših pijač.

Pripravite si advent doma, z receptom, s katerim se ne morete zmotiti! Če želite v tej pijači uživati ​​maksimalno, se izogibajte različnim nasvetom, dodajanju vode ali kupu sladkorja in si oglejte ta recept. Verjemite nam, odkrili smo skrivnost kuhanega vina, ki bi jo odobrili tako enologi kot kuharji!

Nutrigold organski klinčić u staklenci od 30 grama.

Svetujemo vam, da posežete po rdečih vinih s sadnim okusom in se izogibajte vinom z visoko vsebnostjo tanina, saj bo kljub kilogramu sladkorja, ki ga boste dodali vinu, še vedno imelo grenak in močan okus. S cabernet sauvignonom, modro frankinjo, modro portugalko, teranom in modrim pinotom ne boste vzgrešili, če pa želite močnejšo, gostejšo, grenko in pikantno različico kuhanega vina, posezite po rdečih vinih z manj kisline, kot so plavac mali, vranac ali merlot. Če pa ste se vseeno odločili za belo vino, za osnovo izberite lažjo graševino, malvazijo, žlahtino, moslavac ali rizling. Glavna stvar je, da imajo izbrana vina izraženo kislost.

Kakšno bi bilo kuhano vino brez nageljnovih žbic in cimeta? Zanič! Če želite maksimalno polnost okusa, ne uporabljajte začimb v prahu. Ne samo, da ne zagotavljajo dovolj okusa, ampak pijači dajo tudi čudno zrnato teksturo.

Izberite eno od teh odličnih vin: VK RED, BOLFAN SAUVIGNON ali VK ŠKRLET in se podajte v odkrivanje najboljšega recepta za kuhano vino!

Postopek:

  1. V skledo vlijemo samo polovico steklenice vina in dodamo vse začimbe ter zavremo.
  2. Ko zavre, pustimo, da se kuha 4–5 minut, naprej kuhamo na zelo tihem ognju in dolijemo preostanek vina iz odprte steklenice in eno celo steklenico vina.
  3. Vse skupaj premešamo in pustimo , da se vse še malo segreje in kuhano vino je končano.

Na zdravje! 

NOVIČNIK je tukaj, svoje vtise pa nam sporočite v komentarjih!