Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Proso je žito, ki se prideluje že od starih časov. Dolgo časa je bil bistveno živilo v Evropi ter se primarno užival v obliki kaše, zaradi številnih prednosti pa je tudi danes pogosto živilo na jedilnikih po vsem svetu.
Proso se lahko uporablja na nešteto načinov, od pripravljanja kaš do solat in prilog. Kot zajtrk, je proso lahko okusna in hranljiva izbira, zlasti če ga kombinirate v drugih zdravstvenih sestavinah.
Primer enega zdravega zajtrka je proso kaša s svežim sadjem in oreščki. Da bi pripravili ta zajtrk, kuhajte proso v vodi ali mleku, dokler ne omehča in ne vpije tekočine, potem pa dodajte sesekljano sveže sadje, kot so banane, jagode, borovnice ali maline. Lahko dodate še nekoliko cimeta ali meda za dodatek okus. Postrezite s svežimi oreščki kot je mandelj, lešnik ali oreh, ki so odlični vir beljakovin.
Recept s prosom za zajtrk vam lahko pomaga da zdravo pričnete dan in vnesete pomembne hranljive snovi v telo. Proso je žito brez glutena in je odličen nadomestek pšenici, rži, ječmenu in drugemu žitu, ki vsebuje glutena. Osebe s celiakijo ali osebe, ki ne prenašajo glutena, lahko varno uživajo proso kot vir ogljikovih hidratov. 100 g prosa vsebuje 10 g beljakovin, mineralov in vitaminov, kot so tiamin (42 mg), kalcij (8g), fosfor (285 mg), železo (3 mg)...
Postopek:
Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na pravo naročilo.
Zanima vas lahko tudi...
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: