DomovReceptiRajska sladica iz jabolk in datljev
Prigrizek - Sladka jed

Rajska sladica iz jabolk in datljev

Rajska sladica iz jabolk in datljev
Vsi recepti
28. oktober 2015.

Počasi na naša vrata trka zima in poleg turobnih dni, ki nam jih prinaša, je nepogrešljiva brez finega in okusnega sadja, kot so jabolka in začimbe, ki nas očarajo s čudovito toplo aromo, posebno noto.

Ena bolj posebnih zimskim začimb je cimet, finega, sladkega okusa in tople arome. 

*Na trgu obstaja veliko cimeta, in dva najbolj znana sta cejlonski cimet in indijski cimet. Med nakupom je treba paziti da se ne uporablja indijski, ki v sebi vsebuje nevarno spojino kurkumin, ki poškoduje ledvice. Uporabljajte cejlonski cimet, ki je zdravilni in nima stranskih učinkov, kot jih ima indijski. 

Priprava: 

  1. Na rahlem ognju raztopite kokosovo olje. Vmes v mešalniku zmešajte natopljene datlje, dodajte naribanega jabolka in cimet ter kokosov sladkor, vse skupaj dodajte zmesi kokosovega olja, dodajte sesekljane orehe ter premešajte rahlo še 5 minut. 
  2. Medtem izdolbite jabolka, dajte jih sok limone, v vsako jabolko dodajte nadev ter pecite na 170 stopinj okoli 30-40 minut, odvisno od pečice.

Vaša sladica je končana. Uživajte v zelo okusni in preprosti sladici in se prijavite na naš novičnik za še veš podobnih receptov!

Avtoroca teksta: Helena Jakoliš http://zdravoislasno.blogspot.hr