Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Recepti za kruh Kruh s psylliumom - brez glutena, brez kvasa, brez pšenice, brez škroba
Priloga

Kruh s psylliumom - brez glutena, brez kvasa, brez pšenice, brez škroba

Vsi recepti
12. oktober 2022.

V svetu zdrave hrane obstajajo številni recepti, ki so bolj zdrava alternativa pšeničnem kruhu. En takšen spoznajte danes. Pravzaprav, danes boste se spoznali s kruhom, za katerega si niste mogli predstaviti, da je možen. Kruh brez pšenice, glutena, kvasa in brez škroba. 

Tudi to je možno!

Ostal bo nespremenjen več dni in se zelo preprosto pripravlja. 

V njem ni moke, in osnovne sestavine ki povezujejo zmes skupaj sta psyllium kosmiči in zmleta semena. 

Psyllium so kosmiči, pridobljeni iz semenskega ovoja rastline Plantago ali trpotca. Z absorpcijo vode psyllium poveča svoj volumen za 10-krat ali več in ustvari občutek sitosti, zato se pogosto uporablja pri hujšanju. Pogosto se uporablja kot naravna pomoč na čiščenje prebavnega sistema in se tako začne  hujšanje. 

Psyllium v naslednjem receptu služi kot nadomestek za moko. Ker tako dobro povezuje vse sestavine, se je pokazal odličen tudi v izdelavi kruha, ki ne vsebuje glutena, pšenico, nobeno žito, ogljikovih hidratov in kvasa. Zato je tudi primeren za diabetike in osebe, ki se držijo posebne prehrane. 

Bistveno je ta kruh izdelan brez moke, kvasa, pšenice, z dodatkom odličnih sestavin kot so psyllium kosmiči, semena in iz kokosovega olja. Zelo je okusen in sočen ter mehki znotraj in hrustljav navzven. 

Eno je gotovo, v pripravi tega kruha ni nereda in on zahteva 10 minut vašega časa. Lahko ga se nareže na rezine in zamrzne, in bo odlična priloga jedem ali kot malica. 

Priprava: 

  1. V eni posodi zmešamo suhe sestavine, v drugi pa mokre, nato združimo sestavine iz obeh posod.
  2. Zmes, ki ste jo dobili po mešanju, dajte v naoljen ponev in pecite 45 minut pri 160 stopinjah.

Dober tek!

Seveda, po kuhanju vas čaka branje Novičnika

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.