Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Recepti za kruh S tem receptom za pinco se velikonočni prazniki lahko začnejo
Prigrizek - Sladka jed

S tem receptom za pinco se velikonočni prazniki lahko začnejo

Vsi recepti
01. april 2021.


Pinca ali velikonočni kruh je na primorskem neizogiben del velikonočne košarice in ker je včasih za pripravo te sladice potreben skoraj cel dan, je danes nakup pince hitrejši in preprostejši način. Če pa želite izkusiti vonj otroštva in v svojem domu ustvariti pravo počitniško vzdušje,  se ta preprost recept splača poskusiti.

Pravzaprav ne bo le vrnil vonja iz otroštva, temveč vas bo tudi spomnil, kako enostavno je nadomestiti nezdrave različice sladkorja. Zakaj? Ker je ta sladica narejena iz sladkega krompirja.

Za 450g pireja potrebujemo dobrih 500g surovega sladkega krompirja.

Postopek:

  1. Vse sestavine zmešajte in mešajte z nastavkom za testo 10–12 minut.
  2. Testo prestavite na pomokano površino in na kratko pregnetite, nato postavite v pečico pri 50 °C, in pustite vzhajati približno 45 minut.
  3. Ko se prostornina testa podvoji, ga na kratko ponovno pregnetite, razdelite na 2 dela, nato vsakega še dodatno pregnetite in oblikujte v lepo krogli. Vrnite v pečico pri 50 stopinjah, da vzhaja še 15–20 minut.
  4. Hlebčke z nožem narežite v križ, premažite z mlekom (po želji tudi rumenjakom) in potresite s sladkorjem, v tem času temperaturo pečice povečjte na 180 stopinj.
  5. Pecite približno 30 minut, pokrito s papirjem za peko, da preveč ne potemni.
  6. Pred rezanjem pustite, da se popolnoma ohladi.

Pinca ali sladki kruh je kruh, ki ga  za veliko noč postrežemo s kavo ali čajem ali kot sladico po prazničnem kosilu. To sladko različico lahko postrežemo otrokom in veganom, nato pa tudi naslednji dan in dan po tem... če ji uspe preživeti.

V NOVIČNIK-u se skriva še več podobnih receptov! Le prijaviti se morate!

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.