Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Šejki za začetnike : Kaj piti pred in kaj pa po treningu
Napitek

Šejki za začetnike : Kaj piti pred in kaj pa po treningu

Vsi recepti
09. januar 2024.

Beljakovinski šejki vam lahko zagotovijo uravnoteženo prehrano, ko vam je čas za pripravljanje hrane omejen - saj je to hiter in uravnotežen obrok. Razen tega, so dobro prehransko dopolnilo za povečanje mišične mase, kot dopolnilo vnašanju beljakovin pred in po treningu, vendar tudi kot sredstvo za izboljševanje hranilnega ravnotežja. 

Nekatere mešanice beljakovinskih šejkov so  že prirpavljene, in se pripravljajo preprosto z mešanjem z vodo. Pogosto mešanica beljakovinskih šejkov je oblikovana tako, da bi se mešala z mlekom - kombinacija šejka in mleka vam da pravo prehransko ravnotežje v že končanem šejku. 

Tisto najbolj zdravo pa je, sam pripraviti šejk iz svežih izdelkov, zlasti iz sadja z dodatkom beljakovinskega praha. Danes je veliko beljakovinskih prahov z različnimi okusi, ki lahko šejku dajejo dodatno dimenzijo osvežilnega okusa. 

Najbolj učinkovit čas za uporabo beljakovinskega napitka je po vadbi, ko se mišice okrevajo. Pomemben je, vendar tudi vaš celoten vnos beljakovin v dnevu, zato sami izberite ali boste uživali šejk pred ali po treningu ali celo pred in po vadbi, pomembno je le da vaše telo dobi kakovostne beljakovine pred in po treningu. 

Šejki za začetnike

Profesionalnim športnikom in fitnes zaljubljencem je šejk del dnevne rutine, in tisti, ki šele začenjajo svojo fitnes pustolovščino, se pogosto vprašajo, kako začeti s pripravljanjem šejka. Dobra je novice, da je pripravljanje zelo preprosto in ne zahteva preveč truda, večino živil pa je lahko nabaviti tudi po jedi. Uživajte!

Šejk pred treningom

Z vadbo izpostavljate svoje telo nadzorovanemu stresu z različnimi cilji, vključno z izgradnjo mišic ali izgubo maščobe. Ne glede na željni rezultat, ohranjanje mišične mase je bistveno za večino. V tem pogledu, beljakovina igra ključno vlogo, saj pomaga pri okrevanju mišic, po poškodbami, ki so povzročene z vadbo. Čeprav beljakovine ne preprečujejo vnetje mišic, bistveno prispevajo k procesu okrevanja. Hitrost prebave beljakovin je odvisna od vrste - na primer aminokisline iz sirotkinih beljakovin so dostopne telesu, še po eni uri, medtem ko vam za mesne jedi trebe  tudi do nekaj ur za prebavljanje. Vnos beljakovin pred treningom, zlasti v obliki beljakovinskega napitka, se pokazal koristnim za povečanje mišične mase in maksimalno okrevanje, zaradi hitre dostopnosti aminokislin.

Sestavine: 

 

Postopek: 

  1. Dajte vse sestavine v namizni mešalnik in mešajte, dokler se vse na združi. 

Šejk po treningu

Beljakovinski napitki imajo pogosto visoko biološko dostopnost, kar pomeni da se beljakovina iz njih učinkovito porablja v telesu v primerjavi s čvrsto hrano. Povečanje vnosa vode ali mleka s post-workout napitkom podpira optimalen rast in okrevanje mišic. Razen tega, beljakovinski šejk ponuja tudi praktičnost za tiste, ki se jim mudi po treningu, ter tako odpravljajo potrebo po nošenju hrane s seboj v telovadnico.

Sestavine: 

Postopek: 

  1. Dajte vse sestavine v mešalnik in zmešajte, dokler ni vse tekoče. 

In da bi vaši šejki bili še boljši in ohranili okus v telovadnici ali v času treninga, izberite sebi šejkerje iz naše ponudbe. Šejker je odličen zaveznik v vsakodnevnem treningu, ki vam zagotavlja praktičnost in učinkovitost. Ta preprost, vendar močen pripomoček omogoča hitro mešanje in uživanje beljakovinskih napitkov ali prehranskih dopolnil, s čimer olajša vnos esencialnih hranil pred in po treningu. Sposobnost pripravljanja napitkov, kjer koli da ste, kadar koli je razlog, zakaj bo ta šejker odličen del vaše rutine. Brez grudic in veliko muke, šejker vam bo omogočal, da napolnite svoje telo s potrebnimi sestavinami, s čimer se podpira optimalno okrevanje mišic in dosegajo se vrhunski rezultat treninga. Zato nabavite šejker in si olajšajte doseganje športnih ciljev!

Uživajte v svojih okusnih šejkih in treningu, in za več receptov in zdravih živil, pa se naročite na naš Novičnik in pridobite 10% popusta za prvo naročilo! 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.