Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Tofu ali "sir iz soje" je sveže pridobljen izdelek, dobit a koagulacijo sojinega mleka, s pomočjo koagulatov (limonin sok, nigari ali kalcijev sulfit). Gre za rastlinski izdelek, izjemno kakovostne hranilne sestave. Tofu je, namreč, bogat z beljakovinami in vsebuje malo maščob, zaradi blagega, nevtralnega okusa, se odlično ujame s številnimi živili.
Svojo vse večjo priljubljenost dolguje prijetnem okusu, preprostem pripravljanju in hranilno kakovostni sestavi. Tofu je neizogibno živilo vegetarijanskega in veganskega jedilnika, vsebuje veliko beljakovin in esencialnih aminokislin, ki so pomembne za normalno delovanje telesa. Lahko je odlični nadomestek mesa v številnih jedeh, vsekakor pa je pomembno poudariti, da je brez glutena, tako je primeren tudi za osebe, ki trpijo za celiakijo.
Zdaj pa je čas da skupaj pripravimo eno izjemno okusno zdravo jed - glaziran tofu s pestro zelenjavo. Priprava vam ne bo vzela veliko časa, najbolj pomembno pa je, vsekakor, mariniranje tofuja. Ko gre za zelenjavo, lahko izberete tisto, ki vam najbolj ustreza, ali ki že dni čaka v hladilniku, da pride na red. Recept in postopek sledita v nadaljevanju, dober tek!
Seznam uporabljenih sestavin se nahaja pri vrhu strani v desnem kotu.
Postopek priprave:
Za še več dobrih in zdravih receptov, se prijavite na naš Novičnik!
Zanima vas lahko tudi...
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: