DomovReceptiSlano in slastnoHrustljavci iz polente so najboljši prigrizek s katerim lahko prelomite dan

Hrustljavci iz polente so najboljši prigrizek s katerim lahko prelomite dan

Hrustljavci iz polente so najboljši prigrizek s katerim lahko prelomite dan
Vsi recepti
17. december 2020.

Kratko in jasno – polenta je zakon!

Radi jo imamo kot testo za pizzo, quiche ali z marmelado, posebej pa nas je navdušila v obliki hrustjavcev, majhnih palčk, ki jih lahko vzamete s sabo kamor koli. 

Svojevrstni "pommes-frites" iz polente je odličen prigrizek "za na pot", a tudi dobra izbira za domača druženja.

Zaradi kuhanja  v malo vode, z začimbami in jedilnim kvasom bo sočna niti najmanj dolgočasna. To je jed, ki jo lahko postrežete kot samostojno jed ali pa jo kombinirate z drugimi jedmi, vendar bo vam v vsaki različii enako okusnoi in si boste želeli še več.

Čeprav je polenta (ali žganci) verjetno sinonim za nekaj tradicionalnega in za nekaj, kar ste jedli kot otrok, se danes pogosto uporablja v sodobnih različicah različnih jedi, zato je tukaj nekaj sodobnih hrustljevcev, ki jih boste oboževali!

Postopek:

  1. Vse sestavine za polento damo v lonec in kuhamo dokler se ne zgosti.
  2. Polento damo v majhen model / skledo in pustimo, da se ohladi, nato pa jo damo v hladnilnik za eno uro.
  3. Nato polento narežemo na palčke in povaljamo v mešanici za posip.
  4. Pečemo pri 200 stopinjah približno 35 minut.
  5. Postrežemo z omako po želji.

Pokukajte še v naš NOVIČNIK!