Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Poletje je in prosimo za lahko, preprosto in hitro jed. In nekoliko hrustljavo, če je že možno.
In s pinjolami je vse možno.
To jed lahko imenujemo solata, vendar je pravzaprav zelenjavna "torta" ali zloženka. Vse sestavine se "namreč" med seboj nekako dopolnjujejo, zaradi česa je ta jed tako posebna in neustavljiva. Presne bučke, začimbe, najljubši poletni dodatek - oljčno olje, češnjevi paradižniki, sir in, smetana na koncu...hrustljave, majhne pinjole.
Pinjole se nahajajo na sami konici oreščkov. Vsebujejo beljakovine in nenasičene maščobne kisline. In ti drobni sadeži Pinus dreva so izraženega vonja in znanega oreščkastega okusa. Zato ni nenavadno, da se že več tisoč let uspešno uporabljajo v različnih kuhinjah po vsem svetu. Tako tudi v italijanski kuhinji, ki je navdihnila to nenavadno jed/solato. Greva kuhat? Se opravičujemo, ne kuhat - pripravljat sestavine.
Priprava:
Vsekakor dajte priložnost svežimi bučkami, precej, če so preverjene izvire. Kot solata so specialitete v številnih restavracijah srednje Italije.
Tudi, prav v tej obliki, posebej, če so preverjenega vira. Kot solata so specialiteta v številnih restavracijah srednje Italije.
Prav v presni obliki ta zelenjava prinaša največ koristi človeškem telesu.
*če nimate majhne bučke., ali jih nočete uživati presne, jih lahko za kratek čas pečete na ponvi.
Za še več zdravih receptov, se prijavite na naš NOVIČNIK!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: