DomovReceptiSlano in slastnoKokos - arašidova omaka za testenine tako okusne in kremaste
Glavna jed

Kokos - arašidova omaka za testenine tako okusne in kremaste

Kokos - arašidova omaka za testenine tako okusne in kremaste
Vsi recepti
25. februar 2019.

Eno prvih jedi, ki ste se jih verjetno naučili pripravljati, so testenine s paradižnikovo omako. Ta jed, zares rečeno, nam nikoli ne bo dolgočasto, a bo vedno okusno. 

Vaše priljubljene zdrave testenine so pripravljene za kakšne dobre spremembe!

Arašidovo maslo in kokosovo mleko bodo postali popolna omaka za testenine: špagete, fettuccine, rezance ali kakršne koli vrste testenin. Pomembno je le da izberete najbolj hranljivo možnost, kot so: 

Enkrat, ko ste naši popolne testenine, je vaša kokos-arašidova omaka pripravljena za kuhanje. 

Kokosovo mleko je res posebno živilo. Tole je tako ker se poda vsaki jedi ne glede na to ali pripravljate sladico ali kosilo. Juhe, kremaste sladice ali žele prvi jutranji smoothie- to posebno mleko je popolno za vse kombinacije. Popolno je tudi za kremaste omake, ki bodo iz vaše kuhinje naredile pravo eksotično cesarstvo.

Poleg njega, je arašidovo maslo vladar te zdrave omake. Arašidovo maslo je veliko več, kot lahko dostopni dodatek h kruhu. V naši različici je osnova za večnamensko omako s katero lahko obogatite ne samo vaše testenine, temveč tudi vaši priloge, prigrizke in sendviče. 

Skoraj ni gospodinjstva, katerim ne vladajo testenine!

Zato, pojdimo v pripravljanjem saj vas kokos - kikiriki omaka čaka! Preden kuhanja, si zapomnite - osnovno pravilo, ki ga je treba upoštevati: kar težja omaka to morajo biti širše testenine, lahke pa omake iščejo lahke testenine.

Priprava: 

  1. Na kokosovem olju prepražite čebulo in česen ter posolite. 
  2. Dodajte kokosovo mleko, maslo, tamari, sladkor in popestrite.
  3. Mešajte dokler se arašidovo maslo ne raztopi ter umaknite vse iz ognja in dodajte malo limoninega soka. 
  4. Postrezite s terrasana rezanci iz riža.

In ko se omaka kuha, vi preberite odlične recepte, ki vam čakajo na novičniku!