DomovReceptiSlano in slastnoMungotto - kremasta poslastica z rižem in fižolom mungo
Glavna jed

Mungotto - kremasta poslastica z rižem in fižolom mungo

mungotto, riž in grah mungo na krožniku
Vsi recepti
25. februar 2025.

Ne veste, kako pripraviti fižol mungo? V nadaljevanju delimo odličen recept.

Ta ljubka, drobna zelena zrna so polna beljakovin in vlaknin, vsebujejo tudi mangan, kalij, magnezij, cink, baker ... Kombinacija riža, fižola mungo in kokosovega mleka je neverjetno okusna in prehransko bogata.

Priprava: 

  1. Pustimo, da jušna osnova zavre, nato pa v njej približno 40 minut kuhamo fižol, po potrebi dolijemo vode.
  2. V ponvi prepražimo čebulo, česen in nariban ingver, ki jih dodamo fižolu.
  3. Dodamo začimbe (sol, poper, curry).
  4. Primešamo kokosovo mleko in rukolo.
  5. Posebej skuhamo riž, ki ga zmešamo s fižolom (ali ga postrežemo s fižolom)

*To jed smo poimenovali Mungotto, ker je zelo kremasta kot prava rižota (čeprav je riž kuhan posebej) in vse zaradi kokosovega mleka. Za recept se zahvaljujemo Bruni in Ivani!

Zanimive novosti in zdrave recepte lahko spremljate v našem brezplačnem Novičniku!