DomovReceptiSlano in slastnoNaj iz kuhinje zadiši po tem receptu, okrašenem s šparglji in pestom!
Glavna jed

Naj iz kuhinje zadiši po tem receptu, okrašenem s šparglji in pestom!

Naj iz kuhinje zadiši po tem receptu, okrašenem s šparglji in pestom!
Vsi recepti
30. april 2025.

Osvežujoče, lahke in aromatične – te testenine s špargljevim pestom so prava spomladanska klasika, ki vas bo osvojila že na prvi grižljaj. Namesto klasičnega pesta tukaj prevzamejo glavno vlogo blanširani šparglji, ki v kombinaciji z rukolo ali baziliko, parmezanom in oljčnim oljem ustvarijo kremasto in svežo omako polnega okusa.

Testenine odlično vpijejo aromatični pesto, popečene pinjole na vrhu pa dodajo hrustljavost in bogat oreščkast pridih. Dodaten nasvet – malo vode za kuhanje testenin bo pripomoglo, da bo omaka še bolje povezana in sočnejša.

Postrezite toplo, z dodatkom sveže mletega popra ali malo več parmezana na vrhu – idealno za hiter in zdrav obrok!

Priprava

  1. Testenine skuhajte po navodilih na embalaži in prihranite malo vode pri kuhanju.
  2. Pinjole pražite v ponvi 5-7 minut.
  3. Šparglje na kratko pokuhajte, nato pa jih potopite v hladno vodo, da ohranijo zeleno barvo.
  4. V sekljalniku dobro zmeljite šparglje, rukolo ali baziliko, parmezan, sol in poper ter ob delujočem sekljalniku postopoma dodajajte olje.
  5. Omako združite s testeninami in prilijte malo vode, ki ste jo prihranili od kuhanja.
  6. Postrezite s popečenimi pinjolami.

Tjestenina s pestom i šparogama

Za še več receptov, idej in izdelkov se naročite na naš Novičnik in prejmite 10% popust na prvo naročilo!

Enostavna in praktična, naša kuharica je prava fantazija!  

Prelistaj brezplačno kuharico