DomovReceptiSlano in slastnoNenavadna umešana jajca brez jajc, ki so nenavadno okusna

Nenavadna umešana jajca brez jajc, ki so nenavadno okusna

Nenavadna umešana jajca brez jajc, ki so nenavadno okusna
Vsi recepti
23. februar 2021.

Prisegate na vegansko prehrano? Ne prenašate jajc? Imate alergijo ali intolerancijo na njih? E pa, svejedno ćete danas pojesti kajganu!

Kako? Dober stari tofu ima odgovor.  Tofu je eden od najpomembnejših virov beljakovin rastlinskega izvora. 

Za razliko od nekaterih drugih z beljakovinami bogatih živil (kot so meso in mlečni izdelki) je tofu izredno lahek za prebavo, ker se v postopku proizvodnje odstranijo vlaknine in v vodi topni ogljikovi hidrati. Vsebuje železo, magnezij, cink, vitamine B skupine in vitamin E, ne vsebuje kolesterola in ima nizko kalorijsko vrednost. Drobljen tofu z malo rastlinskega mleka (vglavnem sojinega) zagotoi pravo teksturo umešanih jajc, ki smo jih vsi jedli kot otroci. Če se želite pravega, avtentičnega okusa je tukaj ena rahlo "smrdeča", a zelo dobra sol - črna sol.

Ko si predstavljate pravi, klasičen zajtrk so umešana jajca verjetno nekaj kar vam takoj pride na misle. Pripravljena v trenutku, nasitjo pa vas za več ur.

 

Tak beljakovinski obrok vam bo polepšal vsako lačno jutro. 

Postopek:

  1. Z rokami razdrobite tofu.
  2. Na ponvi segrejte olje, in na kratko podušite česen.
  3. Potem dodajte tofu in vse ostale sestavine, pecite 10 minut.
  4. Postrezite na toastu.

YumYum, hvala za odličen zajtrk! Nič več nismo lačni.