DomovReceptiSlano in slastnoKo se na mizi znajdejo testenine z bučo in špinačo, srce poskoči od veselja!
Glavna jed

Od sreče nam skače vsak atom, ko je na mizi testenina z bučo in špinačo!

Recept za testenine z bučo in špinačo po receptu YumYumParadise.
Vsi recepti
30. september 2025.

Poznate koga, ki testenin ne bi uvrstil vsaj med svojih top 5 najljubših jedi? Kako pa tudi ne bi, saj je ta jed tako prilagodljiva okusom, značaju, življenjskemu slogu, pa tudi letnemu času in sezonskim sestavinam.

Jeseni se ta jed preobleče v pravo jesensko poslastico: buča prinaša tople oreščkove tone, sveža špinača pa daje lahkotnost, kremasta tekstura pa je še bolj privlačna zaradi hrustljavih bučnih semen. Komaj čakamo, da se prepustimo polnosti okusov, ki tako prijetno grejejo želodec v meglenih jesenskih popoldnevih!

Seveda ne pozabimo niti na pravo bogastvo mikronutrientov: od vitaminov A, C, K in B12 do železa, kalcija, magnezija in cinka. Z izbiro tega preprostega recepta olajšamo delo svojemu imunskemu sistemu, podpiramo zdravje kosti in hkrati zagotavljamo beljakovine ter energijo. Ali si lahko v tej kulinarični sezoni želimo še kaj več?

Testenine z bučo in špinačo:

Priprava:

  1. Bučo narežite na manjše kocke in pecite približno 20 minut pri 180 °C.
  2. Bučna semena na hitro popecite na suhi ponvi.
  3. Testenine skuhajte po navodilih na embalaži, pri tem pa nekaj vode od kuhanja prihranite za kasneje.
  4. S paličnim mešalnikom ali v blenderju zmešajte skuto, mleko, parmezan in česen.
  5. Nastalo omako segrejte v večji, globoki ponvi, dodajte kocke pečene buče in drobno sesekljano špinačo, na koncu pa vmešajte še testenine. Če je omaka preveč gosta, dodajte malo prihranjene vode od kuhanja.
  6. Jedi postrezite s hrustljavimi praženimi bučnimi semeni.

Recept za pastu sa špinatom i bundevom koji je pripremila YumYumParadise.

 

Za še več receptov, novih izdelkov in nasvetov se naročite na naš novičnik in ob prvem naročilu pridobite 10 % popusta!

Ta kuharica prinaša slastne recepte in srečo v vsako kuhinjo!

Prelistajte kuharico za oktober!