DomovReceptiSlano in slastnoParmigiana - recept iz Sicilije, ki vas bo preprosto navdupil z okusom in s preprosto pripravo
Glavna jed

Parmigiana - recept iz Sicilije, ki vas bo preprosto navdupil z okusom in s preprosto pripravo

Parmigiana - recept iz Sicilije, ki vas bo preprosto navdupil z okusom in s preprosto pripravo
Vsi recepti
17. junij 2019.

Parmigiana je tradicionalna italijanska jed z jajčevci. Obstaja več načinov pripravljanje te svetovno znane jedi, odvisno od kraja Italije, iz katerega prihaja recept. 

Mi smo se odločili za sicilijanski...z bolj zdravimi sestavinami!

Prmigiana di melanzone alo melanzane alla parmigiana ali preprosto parmigiana je italijanski klasik. Gre za zapečeno zloženko iz praženih jajčevcev, paradižnikove omake, parmezana, mozzarelle in bazilike. 

Ima veliko teorij in način samega praženja jajčevca, ali grejo najprej jajčevci v jajce ali samo v moko ter na olje Mi smo se odločili izogniti cvrtju in smo naredili super zdravo različico. 

Jajčevci vsebujejo zelo malo maščob in imajo le 16 kalorij na 100 g ter se zato priporočajo v dietah!

Zaradi velike količine vode odlično vplivajo na veliko telesnih procesov, zakaj pa naj ne bi to živilo specifičnega okusa vključili v eno posebno jed, ki vam bo zagotovo všeč. 

Postopek: 

  1. Narežite jajčevce na enake tenke koleščke, pokapajte oljem z vsake strani in dajte na pekač na peki papir. 
  2. Pečico dajte na najvišjo možno temperaturo in pekač z jajčevci v pečico na 5-7 minut, dokler se jajčevec ni nekoliko zmehčal. 
  3. Vzemite jih ven in pečico postavite na 220°C. 
  4. V eni skledi zmešajte krušne drobtine, parmezan in žličko olja. 
  5. Na pekač in peki papir začnite nalagati plasti - najprej malo marinara omake  ter rezine jajčevca ter zopet marinara omaka. 
  6. Potem razporedite rezine mozzarelle in posujte z mešanico krušnih drobtin in parmezana, posolite in popoprajte. 
  7. Pecite 25-30 minut in za ta čas skuhajte špagete. 
  8. Ko jed porjavi, sir pa se dobro raztopi, vzemite ven koščke in jih postrezite s testeninami. 

Novičnik  skriva še več odličnih receptov!