Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Kmalu prihaja pomlad z njim pa tudi sezonska zelenjava. Med njimi so tudi artičoke, sredozemska zelenjava, ki se vse pogosteje najde v kontinentalni kuhinji.
To neustavljivo živilo vsebuje vitamine C, K, B6, tiamin, Riboflavin, niacin, folat, kot tudi minerale, kot je magnezij, fosfor, kalij in železo. Je odličen vir prehranskih vlaknin, zlasti pa inulina, topne vlaknine, ki blagodejno vpliva na zdravje prebavil, spodbujajoč redno prebavo ter preprečujoč zaprtje in rast koristnih bakterij v črevesju, pomaga tudi pri stabilizaciji ravni sladkorja v krvi.
Pomaga znižati holesterol in sladkor v krvi, olajša telesu, da se sprosti odvečne vode in toksinov in poleg tega izboljša tudi videz kože. Ima malo kalorij in maščob, vsebuje pa tudi antioksidante.
Izberite sveže artičoke, ki jih boste prepoznali po čvrstim, nepoškodovanim listom zelene barve, eventualno z malo vijoličastih detajlov. Artičoka bi morala biti težka, ko je v roki, tiste, kar so lahka so ponavadi starejše. Izogibajte se artičokam, s suhimi in gobastimi listi, saj to pomeni, da so slabe kvalitete. Ko je artičoka manjša, mehkejša je in slajša, vendar imajo večje artičoke večje srce, kar je najboljši del te zelenjave.
Ponavadi se postreže kot solata, čez vse leto, na voljo je tudi nakisana ali v slanici, in ko imate sveže, jih lahko postrežete kot prilogo. Tukaj je recept.
Postopek:
Za več receptov, se prijavite na naš Novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: