DomovReceptiSlano in slastnoPečeno zelje v očarljivi omaki je okusna priloga vsem jedem
Prigrizek - Slana jed

Pečeno zelje v očarljivi omaki je okusna priloga vsem jedem

Pečeno zelje v očarljivi omaki je okusna priloga vsem jedem
Vsi recepti
01. junij 2023.


Najboljše iz zelja je njegov okus in vonj! Obožujemo ga v zeljnih krpicah, enolončnicah, solati ali v obliki zakisanega zelja. Kaj pa menite o toem, da ga naredite pečenega na ponev?

Pomladni kapus je odličen za solate, jesenskega svežega pa lahko dušite ali pečete v pečici, medtem ko kisli kapus lahko postrežete s katero koli jedjo. Za te predloge lahko uporabite  vijoličasto in zeleno zelje, ne bo nobene razlike. 

To pomlad smo se odločili da zelje spečemo na ponev, potem kuhamo še 10 minut. Za ta čas v ponvi pripravimo omako iz oljčnega olja, česna v prahu, tamari omake, jabolčnega kisa in agavinega sirupa, ki smo ga dali prek zelja, rezultat vas bo navdušil, z vami pa delimo recept v nadaljevanju! 

Še veliko odličnih receptov najdite v naši kuharici za junij!

Pečeno zelje v neustavljivi omaki - recept

Seznam sestavin se nahaja pri vrhu strani z desne strani. 

Postopek: 

  1. Zelje prepolovite in narežite na rezine.
  2. Popecite na malo olja da dobi barvo, prelijte z vodo, pokrijte in kuhajte približno za 10 minut.
  3. Za ta čas na ponvi segrejte vse druge sestavine za omako ter jo prelijte po zelju.

Dober tek!

zapečeni kupus

 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...